Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SILVESTROVO

WhatsApp prestaje raditi na nekim mobitelima, provjerite je li vaš na popisu

WhatsApp - aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
29.12.2022.
u 08:25

Velika većina ovih mobitela već dulje se ne proizvodi, tako da WhatsApp preusmjerava svoje resurse tamo gdje su najpotrebniji

WhatsApp će na Silvestrovo prestati raditi na brojnim mobitelima, najavili su iz kompanije. Od sljedeće godine 50-ak uređaja bez nadogradnje više neće moći pokrenuti jednu od najpopularnijih aplikacija za slanje poruka. 

Ako ste u posljednjih nekoliko godina promijenili mobitel, ne morate brinuti, jer usluga se gasi samo za starije modele, no ako je vaš na popisu trebali biste od WhatsAppa dobiti poruku upozorenja. Ovo je drugi put u posljednja tri mjeseca da WhatsApp postupno ukida podršku za Apple i Android uređaje, piše PhoneArena.

Pristup aplikaciji gube telefoni koji nemaju barem Android 5.0 Lollipop ili iOS 12.

Evo i popisa uređaja koji bez nadogradnje više neće moći koristiti WhatsApp: iPhone 5, iPhone 5c, HTC Desire 500, Huawei Ascend, Huawei Ascend D1, Huawei Ascend D2, Huawei Ascend G740, Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend P1, Huawei Ascend D quad XL, LG Enact, LG Lucid 2, LG Optimus (više modela), Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3 mini, Samsung Galaxy Trend II, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Xcover 2, Sony Xperia Arc S, Sony Xperia miro, Sony Xperia Neo L.

Velika većina ovih mobitela već dulje se ne proizvodi, tako da WhatsApp preusmjerava svoje resurse tamo gdje su najpotrebniji. Gore navedeni telefoni teoretski više ne bi trebali moći pokretati WhatsApp 31. prosinca. Naravno, postoje zaobilazna rješenja koja će korisnicima WhatsAppa s nepodržanim uređajima omogućiti nastavak pokretanja aplikacije, ali to samo odgađa neizbježno.

Prema WhatsAppu, tvrtka gleda koji su uređaji i softver najstariji i imaju najmanji broj aktivnih korisnika. To znači da čak i ako vaš telefon koristi mnogo stariju verziju Androida, ona bi i dalje mogla biti podržana ako WhatsApp odluči da još uvijek ima puno ljudi koji koriste taj uređaj. Ipak, dok Apple i Google nastavljaju izbacivati ​​nova ažuriranja za iOS i Android, WhatsApp će učiniti svoj dio posla i postupno ukidati starije uređaje koji pokreću njegovu aplikaciju. 

VIDEO Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: To je dovoljno ako napravite ovakvo sredstvo

Komentara 1

DU
Deleted user
13:32 30.12.2022.

Na mojem je prestao raditi prije godinu dana cca, kad su uveli ona nova pravila o privatnosti :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije