Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNIČKA PRILAGODBA

Važna obavijest za sve koji će se na Novu godinu voziti Uberom

U nedjelju oko 2000 vozača Ubera ide u štrajk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
28.12.2022.
u 12:26

Potencijalna nedostupnost kartičnog plaćanja očekuje se uslijed prelaska na euro

Prelazak na euro 1. siječnja sljedeće godine vjerojatno će na kratko poremetiti uslugu kartičnog i mobilnog plaćanja zbog čega se građanima već nekoliko tjedana savjetuju da za prve sate nove godine imaju spremne novčanice. Za sve koji Novu godinu namjeravaju dočekati izvan doma, Uber preporuča da na vrijeme prebace način plaćanja unutar aplikacije kako ne bi imali problema s povratkom kući.

Uber obavještava svoje korisnike kako je moguće da zbog tehničke prilagodbe Uberovih i ostalih sustava s kojima Uber komunicira kartično plaćanje privremeno neće biti dostupno. Predviđa se kako će taj period trajati od 31.prosinca u 23:00 do 1. siječnja u jutarnjim satima.

Potencijalna nedostupnost kartičnog plaćanja očekuje se uslijed prelaska na euro koji od 1. siječnja 2023. postaje službena valuta u Hrvatskoj. Ipak, kako bi korisnici izbjegli prekid mogućnosti korištenja Uberovih usluga, predlaže se da privremeno promijene način plaćanja vožnji na gotovinsko plaćanje.

Kako promijeniti plaćanje na gotovinsko?

Kliknite na Račun (Account) > Novčanik (Wallet)

U izborniku Profili vožnje (Trip profiles) odaberite profil na kojem želite promijeniti način plaćanja

Odaberite Zadano plaćanje (Default payment)

Odaberite Gotovina (Cash)

Također, gotovinu je kao način plaćanja moguće izabrati i prilikom naručivanja vožnje pritiskom na Način plaćanja ispod ponuđenih opcija vožnje.

Uber podsjeća korisnike kako, kada su u pitanju gotovinske transakcije, od 1. siječnja do 14. siječnja 2023. traje razdoblje dvojnog optjecaja, odnosno razdoblje kada vožnje imaju pravo platiti u kunama i u eurima. 

VIDEO Sedam savjeta uz koje će sobne biljke uspješno preživjeti zimu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije