Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Retro ideja

Korisnici aplikacije oduševljeni: Ovako bi Instagram izgledao 1995. godine

Instagram for Win95
Foto: Instagram/Misha Patrick
1/7
11.08.2016.
u 23:30

Ljubitelji starije tehnologije i Windowsa 95 s nostalgijom su komentirali ideju grafičkog dizajnera. Posebno generacija milenijaca, koja je svjedočila pravoj digitalizaciji

Ruski grafički dizajner Miša Petrik vratio nas je u 1995. godinu i dočarao kako bi tada izgledala popularna aplikacija Instagram.

Video svojeg retro projekta "Instagram for Win95" objavio je upravo na Instagramu, a ljubitelji starije tehnologije i Windowsa 95 s nostalgijom su komentirali snimku pregledanu više od 18 tisuća puta. 

Za početak, aplikaciji bi se pristupilo putem radne površine računala. Bila bi slabije grafičke kvalitete s ograničenim korištenjem boja te pikseliziranim fontovima.

Umjesto popularnih selfieja, korisnici bi komunicirali koristeći gifove i clip-art. Što bi u devedestima moglo poslužiti za marketing i reklamiranje, poput Petrikova primjera Nike reklame.

 

Instagram for Windows 95 #exe #install #windows #95 #windows95 #instagram #animation #floppy #cd #setup #aftereffects #motiongraphics

Videozapis objavljuje Petrick Animation Co. (@mishapetrick)

 

Grafički dizajner vjeruje da bi ova verzija Instagrama imala slične osnovne opcije kao i danas. Korisnici bi mogli listati početnu stranicu, primati obavijesti, pa čak i dodavati filtre na objave.

Iako prije dvadeset godina nismo imali sve prednosti koje današnji kompjutori pružaju, tisuće korisnika oduševljeno je njegovom vintage verzijom društvene mreže. Posebno je zainteresirala generaciju milenijaca, koja je svjedočila značajnim tehnološkim promjenama i trendu digitalizacije.

Računalni programeri Mishi su čestitali na realizaciji ideje i pohvalili njegov rad. Ostale projekte mladog kreativca možete pratiti na stranici Behance.

>> 10 stvari koje ne biste trebali objavljivati na društvenim mrežama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije