Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo na tržištu

Baby Jaguar stigao po cijeni od 299.000 kn

Jaguar XE
Foto: Jaguar
1/2
16.07.2015.
u 18:00

Kupcima su na izbor dva dizelska i tri benzinska motora, od kojih najsnažniji V6 turbak razvija 340 konjskih snaga

Mali Jaguar ili baby Jag, kako tepaju modelu XE, stigao je u Hrvatsku. Premium sportska limuzina sa znakom divlje mačke na našem tržištu stoji od 299.000 kn, za dvolitrenu dizelsku izvedbu od 163 konja.

Konkurentna cijena

Novi XE za Jaguar je važan jer označava povratak ove marke u kompaktni segment luksuznih vozila. U ovom, visoko kompetitivnom dijelu tržišta glavni su igrači pripadnici njemačkog trolista - BMW Serije 3, Audi A4 i Mercedes C-klase. Jaguarova cijena za XE konkurentna je, no ostaje činjenica da ga čeka težak zadatak jer naše je tržište - posebno u ovom segmentu - najsklonije njemačkim modelima.

Jaguar XE ima većinom aluminijsku karoseriju i inovativne motore koji uspješno balansiraju između dinamičnih performansi i učinkovitosti. To posebno vrijedi za snažne dizelske motore. Osim ulaznog Ingenium motora od 163 konjske snage, koji emitira samo 99 grama CO2 po km, birati se može i dizelaš od 178 KS. Dvolitreni turbo benzinci nude 198 i 237 konja. Vrhunac ponude je 3,0 V6 turbo motor od 340 KS.

XE-ova silueta izgleda odlično, no ona, nadahnuta dizajnom modela F-Type, ostvaruje koeficijent otpora zraka od samo Cd 0,26 što je najniže u čitavoj paleti Jaguarovih modela. Tako nizak koeficijent otpora zraka Jaguaru XE s klasičnim stražnjim pogonom jamči bolju učinkovitost i uštedu goriva. XE je prvi automobil proizveden na temelju Jaguarove aluminium-intensive arhitekture. Zbog nje je najlakši u svojoj klasi, što mu također smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova. No, njegova je konstrukcija ujedno snažna i kruta. Kad se sve to zbroji, Jaguar XE na cesti bi trebao pružiti brz odziv na vozačeve zahtjeve te uzornu agilnost.

InControl dodirni sustav

Jaguar XE standardno je opremljen InControl Touch sustavom (s 8-inčnim dodirnim ekranom) kojim se dodirom ili glasovnim naredbama upravlja glavnim funkcijama u automobilu - audio sustavom, navigacijom, telefonom.

>> Jaguar predstavio F-Type Coupe u LA-u i Tokiju

>> Jaguar povlači 104.000 automobila iz SAD-a

Komentara 1

Avatar SMECHAR
SMECHAR
09:59 17.07.2015.

Netko ima problema s elementarnom matematikom ili namjerno vrijeđa inteliganciju čitatelja? BMW 318d cijena 33. 333 €, pretvorite to u kune i lako je za vidjeti da je to gotovo 50. 000 kn jeftinije od ovog Jaguara. Ako je ovo plaćeni oglas onda to navedite u naslovu. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije