Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Nico optužio Lewisa da je namjerno usporavao: Misliš samo na sebe!

Lewis Hamilton, VN Kine u formuli 1
Foto: Reuters/PIXSELL
13.04.2015.
u 09:21

Tko vozi Mercedes, taj pobjeđuje, ali se i – ljuti

U zemlji riže, u kojoj živi 1,4 milijarde ljudi i u kojoj se svake dvije sekunde njihov broj poveća za jednog stanovnika, protekli vikend samo je jedan čovjek bio u prvom planu – Lewis Hamilton. U Šangaju je na VN Kine Mercedesov vozač bio najbrži na treninzima, pobijedio u kvalifikacijama, krenuo je s prve startne pozicije, vodio cijelu utrku, odvozio najbrži krug na Saichechangu i pobijedio.

"One man show" gledali su, bez pljeska, njegov pratitelj Nico Rosberg, koji je bio drugi, a iza Mercedesa dovukao se dvojac iz Ferrarija – Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen.

Na stazi projektiranoj tako da sadrži cijeli niz kineskih simbola, pri čemu je autor Herman Tilke koristio i feng shui, drevnu kinesku vještinu uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem, ništa nije pomoglo, tenzije između dvojca u slavljeničkoj momčadi bile su na rubu obračuna.

– Mislio si samo na sebe, usporavao si kako bi sačuvao gume i pobijedio, a mene si doveo u opasnost da me Vettel kroz boks pretekne – žalio se Rosberg, a Hamilton mu je odgovorio:

– Zar je moj posao da se brinem o tome kako ćeš ti završiti utrku? Moram paziti na bolid, i dovesti ga čitavog u boks. I to je to.

– Frustriran sam, jer sve si to unaprijed smislio kako bi me se riješio – bjesnio je i dalje Rosberg.

U Kini se počelo utrkivati tek prije desetljeća, jer su si tada mladi navijači mogli priuštiti ono što prije nisu mogli – kupiti si automobil. Pa je interes za (sportskom) vožnjom rastao... A mogli su vidjeti i pobjedu velikana Michaela Schumachera koji se u Kini posljednji put popeo na pobjedničko postolje.

>> Lewis Hamilton slavio u Kini, momčadski kolega Rosberg je drugi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije