Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRASH TEST

VIDEO Od 18 Rimčevih jurilica, razbit će ih 11

Foto: Rimac Automobili
1/2
30.10.2020.
u 11:37

Uoči planiranog početka proizvodnje 2021. godine, C_Two prolazi kroz intenzivan program testiranja, čiji je dio ispitivanje prototipova

Tvrtka Rimac Automobili nastavlja sa svojim programom crash testova za električni hiperautomobil C_Two. Crash testovi nužni su za provođenje postupka homologacije, koji se – kao i početak proizvodnje – planira za 2021. godinu.

Otkako je prvi put predstavljen na salonu automobila u Ženevi 2018. godine, inženjeri Rimac Automobila - dio tima s više od 800 ljudi koji rade u pogonu  u Svetoj Nedelji – korak po korak približavaju se onome što nazivamo serijskom proizvodnjom. Iako, kod ovakvih se automobila riječ 'serijski' može tek uvjetno upotrijebiti. Uoči početka proizvodnje 2021. godine, C_Two prolazi kroz intenzivan program testiranja, čiji je dio ispitivanje prototipova.

U ovom drugom krugu ispitivanja sudara, uključujući vrlo zahtjevan test udara u deformabilnu prepreku brzinom od 56 km/h s 40% pomaka, prototip C_Two pokazao se izuzetno sigurnim. Nije bilo oštećenja na monokoku, što znači da nije bilo deformiranja kabine, pomicanja pedala ili prekomjernih djelovanja sila na vozača i suvozača.

Rimac Automobili ukupno će proizvesti 13 prototipova vozila i pet predserijskih automobila. Od ovih 18 vozila njih će 11 biti uništeno tijekom ispitivanja sudara kako bi se završio svjetski postupak homologacije i ispitivanja, što će omogućiti konačnom serijskom automobilu da se prodaje na svakom pojedinačnom tržištu diljem svijeta.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
linkser2
12:00 30.10.2020.

ajde..samo da izadje na cestu konačno..prošle godine vidjen jedan ove godine nešto manje... samo da krene prodaja pa da vrati lovu koju je stari maznuo sa Kruljcem...

Avatar spica1
spica1
12:17 30.10.2020.

ma to je fiktivni biznis, paravan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije