Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji klinci Zagreb-Zapada

Čak 537 učenika natjecalo se na Savi

Djeca atletika
ersteplavaliga.com
30.04.2014.
u 16:24

Atletski stadion Mladosti u utorak od 16 sati ugostio je male atletičare, učenike osnovnih škola sa zapadnog područja Zagreba, Zaprešića, Velike Gorice, Samobora i Karlovca.

Drugu godinu za redom organizira se natjecanje učenika od 3. do 6. razreda u atletskim disciplinama. U utorak je odigrano kvalifikacijsko natjecanje regije Zagreb-zapad.

Atletski stadion Mladosti u utorak od 16 sati ugostio je male atletičare, učenike osnovnih škola sa zapadnog područja Zagreba, Zaprešića, Velike Gorice, Samobora i Karlovca. Učenici od 3. do 6. razreda natjecali su se u sedam disciplina: trčanju na 60, 300 i 600 metara, vortexu (lakšoj verziji kladiva), skoku u dalj i vis te bacanju kugle. 

Skupine su bile podijeljene na djevojčice i dječake te po razredima. Prijavilo se čak 537 učenica i učenika, a pošto su se neki natjecali u više disciplina, zabilježeno je 808 startova.

Natjecanje su, koje organizira Hrvatski atletski savez s partnerima Erste&Steiermärkische bankom i Erste Plavi mirovinskim fondovima, otvorile djevojčice trećih razreda utrkom na 60 metara. Dvoje najboljih iz svake skupine time se kvalificiralo u finale natjecanja koje će se održati 2. rujna na Hanžekovićevom memorijalu. Organizatori ističu da sudjelovati mogu i učenici koji nisu članovi atletskih klubova te se službeno ne bave atletikom. 

Nakon Zagreb-zapada, kvalifikacijska natjecanja održat će se i u Rijeci, Puli, Zadru, Osijeku, Varaždinu te Zagreb-istoku.

Popis svih rezultata provjerite ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije