Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Šesta sezona "Igre prijestolja" neće se snimati u Dubrovniku

igra prijestolja
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/8
21.08.2015.
u 14:50

Od druge sezone Stari grad u Dubrovniku bio je predstavljen kao King's Landing, a Klis, Split i Šibenik također su tijekom godina postali dio ove priče

Nakon mjeseci spekulacija potvrđeno je da se šesta sezona serije "Igra prijestolja" neće snimati u Hrvatskoj. HBO je potvrdio vijest priopćenjem.

– Hoće li se produkcija vraćati u Hrvatsku, bit će odlučeno jednom kad dodatne sezone budu dogovorene i potvrđene od HBO-a. Tada će se, zajedno s HBO-om, dogovoriti lokacije koje odgovaraju radnji i scenariju. HBO je zahvalan HAVC-u i hrvatskoj ekipi na svoj potpori – priopćeno je iz HBO-a.

Pretpostavljalo se da će se ekipa vratiti u Hrvatsku zbog snimanja, no ništa od toga. Hrvatska, a posebno Dubrovnik, jako su važni za seriju već sezonama. Od druge sezone Stari grad u Dubrovniku bio je predstavljen kao King's Landing, a Klis, Split i Šibenik također su tijekom godina postali dio ove priče. Kruže glasine da bi se serija u šestoj sezoni mogla snimati u Španjolskoj.

>>Otac Ive Jerković kralj je iz serije 'Igra prijestolja'

>>'Igra prijestolja' nominirana u čak 24 kategorije za Emmy

Komentara 8

TE
TechnoCroat
15:20 21.08.2015.

Da podsjetim citatelje i naseg ministra Marasa, da sad vrati uzaludno potrosen novac: Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras putovao sa svojim tajnikom kabineta Darkom Baničekom i savjetnicom u kabinetu Majdom Žujo krajem prošlog i početkom ovog mjeseca po SAD-u. U Ministarstvu kriju koliko je taj sedmodnevni put u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco koštao porezne obveznike. Na pitanja o troškovima koje smo im postavili u utorak još nam nisu odgovorili, no zato su nam na tri pune stranice opisali što su to radili u Americi. 30 milijuna kuna po sezoni Tako su, između ostalog, napisali da je jedan od rezultata službenog puta u SAD dogovor oko nastavka snimanja mega popularnog serijala "Igra prijestolja" u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone i da je za to potencijalni budžet 30 milijuna kuna po sezoni. U Ministarstvu navode da se Maras u LA-u sastao s potpredsjednicima producentske kuće HBO Jayem Loweom te Janet Graham Borbom.

CE
cenzura
17:54 21.08.2015.

Za očekivati je da će Maras nakon ove vijesti podnijeti ostavku jer je na račun poreznik obveznika vodao tajnicu po Americi gdje se susreo sa čelnim ljudima HBO i ugovorio snimanje još najmanje dvije godine. Moš mislit!?

KS
krao_sam
06:11 22.08.2015.

Kad su im naplacivali sve zivo i mrtvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije