Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost na ulicama

Vozači, pažnja! U Zagrebu novih 60 nadzornih kamera!

Nadzorne kamere
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.07.2014.
u 09:00

Prve nadzorne kamere postavljene su 2011., a posljednje prije točno dvije godine. I policija kontrolira sve što je snimljeno

Nakon dvije godine danas se po gradu montira i u rad pušta novih 60 nadzornih kamera kako bi se na ulicama pojačala sigurnost, lakše lovili i kažnjavali prometni prekršitelji i grafiteri.

Nove kamere postavljat će se od jutra - prvo na Trgu Nikole Šubića Zrinskog gdje će se sa sjeverne strane, s Tesline ulice, biti na dvije pozicije. U planu je 20 lokacija pokriti videonadzorom s po tri kamere visoke rezolucije koje pokrivaju i više od 100 metara, pa će nadzor biti na 95 mjesta u gradu, s ukupno 285 kamera.

Iz Grada poručuju da glavni cilj ipak nije “zgrnuti novac” ispisivanjem kazni, već građanima pružiti veći osjećaj sigurnosti jer je u nadzor uključena i policija koja kontrolira snimke, ali i zaštititi imovinu.

Najviše će se kamera montirati u Ilici od dijela Gundulićeve do Domobranske, tj. na čak devet mjesta. Na Klaićevoj od Savske do Republike Austrije će biti na tri pozicije što znači da će biti ukupno devet kamera, dok će na Glavnom kolodvoru biti jedna kamera.

Od Iblerova trga do Kvatrića kamere će biti na tri pozicije, na Trgu Ante Starčevića 7 postavit će se jedna, a prvi put kamere dobiva i naselje Sopnica Jelkovec. Tamo će javne površine snimati šest kamera s dvije pozicije.

Prve kamere postavljene su 2011. u Martićevoj, Šubićevoj ulici i na Kvaternikovu trgu, gdje je time smanjen broj prekršaja.

>> Pazite se! Evo gdje će u Zagrebu biti nove nadzorne kamere

Komentara 8

Avatar tajar
tajar
11:15 31.07.2014.

Ovaj "klaster" (kako bi se izrazio Hajdaš Dončić) kamera na slici smješten je nad Oktogonom, a usmjeren je prema Preradovićevom trgu i Bogovićevoj ulici, mjestima krcatim automobilima!

Avatar bok
bok
11:28 31.07.2014.

..nisu ove kamare na fotki bas za aute. Treba u Hrvatakoj jedno 15000 fotoradara, tunele, autoceste , u naseljima. Kao i drugdje na svijetu...

DU
Deleted user
14:50 31.07.2014.

naravno da su kamere samo za ispisivanje kazni od nepropisno zaustavljenih vozila. tko tvrdi drugacije laze!!! na potezu ilice od frankopanske do domobranske nikad nije bilo nekih ekscesa da bi se gradjani trebali osjecati nesigurno. tko napravio studiju o izvedbi tih kamera? tko ce kontrolirati "rodjake" voajere koji ce kamere usmjeravati prema privatnim stanovima? koliko kosta ta bandiceva igrarija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije