Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

"Žuti" ipak neće plaćati Holdingove račune, ali moraju prvo poslati zahtjev

Stigli su novi računi, ali na njima ne piše "0 kuna", već su isti kao i oni prije potresa
08. svibnja 2020. u 21:43 2 komentara 2434 prikaza
Zagreb: Vidljive posljedice potresa na osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Kad su pogođenima u potresu od Zagrebačkog holdinga došli prvi računi u travnju, iz te komunalne tvrtke rekli su da će se tek u svibnju vidjeti obećanje gradonačelnika Milana Bandića o neplaćanju računa.

Jer – ovaj u travnju račun je za ožujak, a do potresa, odnosno tog kobnog 22. ožujka, u nekretninama se najnormalnije živjelo i trošilo. No svibanj je došao, s njim i novi računi, ali na njima nije pisalo nula kuna, već su isti kakvi su bili i prije potresa.

- Zar nije gradonačelnik rekao da će i oni koji žive u "žutim" zgradama osloboditi od plaćanja – pitali su se Zagrepčani na Facebook grupi "Potres u Zagrebu – svi mi u centru". Nakon samog potresa, naime, Bandić je obećao da račune neće morati plaćati ni "crveni" ni "žuti", a onda je nekoliko dana kasnije stigla odluka iz gradske uprave da se to odnosi samo na "crvene". Uvidio je to i oporbeni vijećnik u Skupštini, HNS-ov Tomislav Stojak i Holdingu poslao upit – a dobio je i odgovor s novim detaljima.

 | Autor : Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 24.03.2020., Zagreb - Gornjogradska gimnazija zbog ostecenja nastalih od potresa staticari su proglasili neuporabljivom. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

- Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao neuporabljive i koje se nalaze na popisu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, automatski ostvaruju pravo na navedene mjere - objašnjavaju iz Holdinga. Oni, pak, koji žive u "žutim", odnosno privremeno neuporabljivim zgradama, neće plaćati odvoz otpada, vodu i plin samo pod uvjetom da se nekretnina ne koristi, a pravo se ne ostvaruje automatski, već stanari moraju poslati zahtjev za izuzećem od slanja računa, i to za svaki mjesec koji se nekretnina ne koristi, a maksimalno šest mjeseci uzastopno. Unatoč tome što je obavijest podijelio u spomenutoj grupi, mnogi su i dalje šokirani kad vide račun u svom kasliću, no sve što trebaju učiniti je dostaviti broj vodomjera/plinomjera, broj obračunskog mjernog mjesta za vodu/plin, stanje vodomjera/plinomjera na dan predaje zahtjeva i ostale podatke na holding.centar@zgh.hr ili zahtjev donijeti osobno u Holdingov centar za korisnike u Vukovarsku.

Cijelu objavu možete vidjeti ovdje.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • Avatar DorothyAL84
  DorothyAL84:

  ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

 • Avatar LindaUL95
  LindaUL95:

  w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b