Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding: To je normalno

Zatrpana reciklažna dvorišta: 'Puni smo kao šipak, probajte negdje drugdje'

Glomazni otpad
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/4
03.07.2019.
u 21:19

Ova situacija, potvrdili su Zagrepčani, traje već dva tjedna pa, kako nigdje ne mogu na legalan način deponirati svoj krupni otpad, krše propise i ostavljaju ga pokraj kontejnera uz cestu, zelenih otoka ili ispred svojih dvorišta

Mi smo puni, probajte negdje drugdje – jednak je odgovor bio djelatnika deset od ukupno 18 zagrebačkih reciklažnih dvorišta koje smo kao građani nazvali da bismo ih pitali možemo li kod njih ostaviti svoje stare madrace, krevet, fotelje ili perilice. Papir, plastika, baterije i druge sitničarije mogu se ostaviti, kazali su nam oni, ali za sve veće od toga, upozorili su, jednostavno nema mjesta, jer su planine glomaznog otpada dosegnule visinu katnice.

Ova situacija, potvrdili su Zagrepčani, traje već dva tjedna pa, kako nigdje ne mogu na legalan način deponirati svoj krupni otpad, krše propise i ostavljaju ga pokraj kontejnera uz cestu, zelenih otoka ili ispred svojih dvorišta.

– Znam da to ne bismo smjeli, ali frustrirani smo. Selimo se i nemamo kamo s ovim stvarima, a bila sam po cijelom gradu i nitko ne želi uzeti naš krupni otpad. I gdje bum ja sad s njim nego do prvog kontejnera – kazala je stanovnica Donje Dubrave Jasna Filipović, nakon što je bezuspješno pokušala odnijeti svoj stari namještaj u dvorište u Osječkoj ulici.

A zašto najednom za njihove stvari nema mjesta, nitko od djelatnika ne zna pa nam u Dubravi kažu kako se odlagalište na Jakuševcu konačno napunilo do vrha, stanovnici Španskog i podsljemenske zone nagađaju o problemima s tvrtkom koja odvozi glomazni otpad iz dvorišta, a isto to komentiraju i oni s reciklažnog dvorišta u Maksimiru. No ništa od toga nije istina, uvjeravaju u Zagrebačkom holdingu, jer su ove gužve u reciklažnim dvorištima za ovo doba godine sasvim uobičajene.

– Naši sugrađani imaju čišćenja ili preinake u svojim kućanstvima prije godišnjih odmora, pa smo zaprimili povećane količine krupnog otpada – kažu, i napominju da su zato sada ojačali pražnjenje spremnika za glomazni otpad. Ovaj se tjedan očekuju da će se stvar riješiti pa potiču građane da i dalje koriste reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta za odlaganje ove, kao i drugih vrsta otpada.

VIDEO Divlja odlagališta smeća u Zagrebu:

Komentara 8

RP
rpzagreb
22:22 03.07.2019.

Definicija metrople se pokazuje kroz civilizirani način života građana, uređeni grad kao i pametno i stručno vođenje i planiranje razvoja. Svega toga nema u Zagrebu.

Avatar Niškorist
Niškorist
09:46 04.07.2019.

Kod nas u Bužanovoj nema problema ni krupnog otpada .

DV
dvorskaluda
06:48 04.07.2019.

Normalno je da onaj tko dobije koncesiju ili pobjedi na natječaju i sl., posao za koji je preuzeo, odgovara, organizira ga i omogućuje punu uslugu u svako vrijeme. Nije normalno odbiti stranku jer "smo puni kao šipak", nego obaviti svoj posao, svoje probleme neka riješe gdje im je mjesto, ne na leđima građana. Nije puno toga normalno, ne samo u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije