Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Kako su s vremenom “Bandićeve fontane” konačno postale naše

Fontane
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.07.2016.
u 15:57

I tako se danas tri nove fontane koje bi trebale biti otvorene idućeg tjedna zapravo očekuju s veseljem.

Bandićeve fontane. Omiljena zagrebačka tema za raspravu! O famoznoj investiciji koja je podigla prašine kao malo koja druga moglo bi se polemizirati unedogled. “Je li se moralo, i to baš u vrijeme krize, izdvojiti više od 18 milijuna kuna za njih?”, “koliko se tim novcem vrtića i škola moglo izgraditi?” i “odakle je uopće taj novac došao“... To su pitanja koja su se redovito postavljala kada je riječ o fontanama kojima građani, zbog njihove kontroverzne političke pozadine, dugo nisu dali priliku. Umjesto da impresivni svjetleći vodoskoci prikupe simpatije, postali su simbol vladanja gradonačelnika i svega s čime se građani ne slažu – “naš, a ne njihov novac za njihove, a ne naše fontane.

A onda je jednog dana mladi zaljubljeni par nakratko zaboravio na politiku i odlučio provesti slobodno vrijeme uz razgovor i pokoji poljubac na klupi uz fontanu. Drugi se dan nekolicina studenata odlučila tamo odmoriti od učenja u knjižnici, uskoro su na fotografiranje uz fontane došli i prvi mladenci, a s ljetnim temperaturama čak i kupači. U šali se tada znalo reći da, eto, fontane ipak nisu toliko skupe kad su – i bazeni. A u zadnje su vrijeme pravi hit i svjetlosne projekcije na fontanama koje su se Zagrepčanima, malo po malo i iako to nerado priznaju, uvukle pod kožu te su postale omiljeno mjesto susreta.

Gorak okus trošenja proračunskog novca i dalje je tu. Stigma je to koje se fontane vjerojatno nikad neće riješiti. Građani ne zaboravljaju, no fontane su ipak prihvatili i malo tko će poreći da se radi o uistinu lijepom primjeru uređenja grada. Shvatili su građani da, kad su ih već platili, barem mogu uživati u njima. I tako se danas tri nove fontane koje bi trebale biti otvorene idućeg tjedna zapravo očekuju s veseljem. “Zbilja krasno izgledaju, baš kako priliči metropoli“, komentiraju građani, a ni protiv radova se nisu bunili. I tako su s vremenom njihove, odnosno njegove fontane ipak postale naše. A želja za uživanjem u ljepotama Zagreba pobijedila je politiku.

Ključne riječi

Komentara 19

TR
Trnjanec
16:41 07.07.2016.

Valja primijetiti kako ni nakon izgradnje novih fontana: 1) nema hlada; 2) nema fontane s pitkom vodom.

ST
stjepanveliki
19:01 07.07.2016.

Nisu to bandićeve fontane već naše zagrebačke koje su što je najbitnije preskupo plačene i koje će dugo biti kamen sumlje da li su bile potrebne ili ne,nekima se mogu svidjeti nekima ne moraju, ali mene boli kada dođem u Zagreb( dolazim 60 godina)najviše jedan ruševni željeznički kolodvor napravljen još za vrijeme Austro-ugarske a naš dični gradonačelnik koji je na vlasti u Zagrebu već 5 mandata ne čini ništa da bi se to sramno ruglo glavnog grada dovelo na jedan kako on kaže europski nivo metropole.Taj smradni kolodvor ne daje nikakvu mogučnost hendikepiranim osobama da se mogu prebaciti od perona do perona a da i ne govorim o drugim sadržajima koji trebaju biti u funkciji putnika što imaju svi veliki kolodvori po evropskim metropolama .U te iste HŽ-e svake godine ukrcaju se miljarde kuna subvencija hrvatskih gradjana a Bandić i dalje to njemo promatra a možda nema svojih osobnih interesa pa ga nije briga za njegov europski Zagreb.

AN
anarhija
16:41 07.07.2016.

ne ocekuju se s veseljem i ne primajte novce od gosp. Bandica za reklamiranje njegove kampanje,,te fontane jesu i ostat ce jedino simbol korupcije grada zagreba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije