Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova presuda

Vrhovni sud poništio presudu protiv Hoda za život, zastave idu na ponovno suđenje. Oglasio se i Tomašević

Po Zagrebu postavljene zastave koje najavljuju Hod za život
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.04.2024.
u 11:23

Podsjećaju, naime, da je u siječnju Županijski sud potvrdio stajalište Grada Zagreba da organizatori 'Hoda za život' nisu diskriminirani time što im je gradonačelnik Tomašević uskratio postavljanje zastava njihove manifestacije na gradske jarbole

Udruge U ime obitelji i Vigilare obavijestile su javnost da je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba u slučaju zastava "Hoda za život" i vratio predmet na ponovno suđenje. Međutim, presudu će Grad moći detaljno komentirati kad je zaprimi.

– Navedena presuda Vrhovnog suda neće nas pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stojimo u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom. Vjerujemo da ćemo na kraju dobiti ovu sudsku bitku protiv tužbe udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj – izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Detalje još nisu u mogućnosti komentirati jer Grad još nije zaprimio presudu ni njezino obrazloženje. Podsjećaju, naime, da je u siječnju Županijski sud potvrdio stajalište Grada Zagreba da organizatori "Hoda za život" nisu diskriminirani time što im je gradonačelnik Tomašević uskratio postavljanje zastava njihove manifestacije na gradske jarbole.

VEZANI ČLANCI:

Zagrebački gradonačelnik, napominju, cijelo je vrijeme jasno komunicirao da postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora. Tomašević je više puta naglasio da su organizatori održali svoj javni skup, no da se zastave na gradske jarbole mogu postaviti isključivo za skupove kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast, te koji su u skladu s važećim gradskim strategijama, što nije slučaj s "Hodom za život" koji traži zabranu pobačaja.

FOTO: Zauvijek zatvoreno veliko parkiralište u Zagrebu, Grad ponudio zamjensku lokaciju

Po Zagrebu postavljene zastave koje najavljuju Hod za život
1/13

Komentara 4

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
13:13 11.04.2024.

Postavljanje zastava Hoda za život nisu dozvolili niti jedne godine, a postavljanje LGBT zastava dozvoljavaju svake godine. U predizbornoj kampanji su tvrdili da se neće baviti ideologijom, no jedino ideologijom se i bave.

KO
Korisnik99
11:30 12.04.2024.

Demokracija nije samo vladavina prava, demokracija je mnogo više. Tomašević svoju ideologiju nameće na najgrublji način, a to je ja sam jedini u pravu. Ja sam gradonačelnik i ja to mogu.

ME
MediciKM
15:33 11.04.2024.

Selektivna demokracija koja će nas doći glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije