Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanovi po priuštivim cijenama

Projekt vrijedan 40 milijuna eura: Kreće javna nabava za izgradnju stambene zgrade u Podbrežju

Zagreb: Gradona?elnik na konferenciji predstavio je po?etak izgradnje Gradske knjižnice i društveno-kulturnog centra Paromlin
Zeljko Hladika/PIXSELL
07.04.2024.
u 11:22

Stambeno-poslovna građevina imat će ukupnu površinu od 31.000 četvornih metara, u sklopu koje će biti podrum, prizemlje i osam katova, s 288 stanova i tri poslovna prostora

Traže se izvođači radova novog objekta stambeno-poslovne građevine u naselju Podbrežje, a s ciljem povećanja postojećeg gradskog stambenog fonda, Grad Zagreb sutra pokreće postupak javne nabave. Grad će tako dobiti još gotovo 300 stanova za skoro tisuću ljudi, koji će ih moći iznajmiti u sklopu programa za socijalni i priuštivi najam gradskih stanova.

– Grad Zagreb trenutno u svom fondu ima oko 6.500 stanova koje daje u najam najmoprimcima za socijalno i priuštivo stanovanje. To je nedostatno za potrebe stanovnika grada Zagreba te stoga želimo graditi stanove kako bi odgovorili na njihove potrebe i ponudili sugrađanima stanove po priuštivim cijenama, a socijalno ugroženim sugrađanima stanove uz zaštićenu najamninu – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

VEZANI ČLANCI: 

Objasnio je i kako su se u prošlosti gradske stambene zgrade gradile kreditima Zagrebačkog holdinga kako bi se zaobišao limit kreditne zaduženosti Grada, nakon čega bi Grad kroz leasing otkupljivao predmetne zgrade.

– Takav model mi ne želimo nastavljati. Grad smo uspjeli financijski oporaviti, te smo odlučili otkupiti zemljište od Holdinga i izgraditi zgradu vlastitim sredstvima kao kapitalno ulaganje, bez dizanja kredita – dodao je. 

Stambeno-poslovna građevina imat će ukupnu površinu od 31.000 četvornih metara, u sklopu koje će biti podrum, prizemlje i osam katova, s 288 stanova i tri poslovna prostora. Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna eura.

– Izgradnja je planirana Odlukom o donošenju Urbanističkog plana uređenja Podbrežja. Stanovi će se dodjeljivati putem natječaja i bit će namijenjeni za priuštivi i socijalni najam – istaknuo je zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet. Dodao je i kako Grad, uz objekt u Podbrežju, namjerava graditi i druge na gradskim zemljištima. 

VEZANI ČLANCI: 

– Prijedlogom Strategijskog plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje do 2027. godine, kao posebni cilj istaknuli smo daljnji razvoj programa javnog stanovanja, a jedan od koraka koji će značajno doprinijeti njegovom ispunjenju je izgradnja ove građevine – dodao je zamjenik Korlaet.

Grad u naselju planira i izgradnju različitih društvenih sadržaja, uključujući osnovnu školu, vrtiće, dvoranu, bazen te poslovne prostore, a u tijeku je projektiranje tih sadržaja. 

Komentara 7

12
123456789101112
10:57 08.04.2024.

Prijedlogom Strategijskog plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje do 2027. godine nigdje nije navedeno Podbrežje jer je to zelena površina, livada trenutno. "Daljnji prostorni razvoj trebao bi se usmjeriti na neke od najvažnijih nekretnina u vlasništvu Grada koje se nalaze u gradskom središtu ili njegovom kontaktnom području: Zagrebački velesajam, blok Badel, kompleksi Zagrepčanka, Gredelj, Paromlin, Vojna bolnica Vlaška i druge. Veliki potencijal predstavljaju i napuštene velike gradnje u vlasništvu Grada i države (npr. Sveučilišna bolnica)" Zašto nisi odabrao neke od ovih oronulih zgrada iz Strategijskog plana već ideš livadu pretvoriti u zgradu..."Zeleni" nemoj si skakati u usta već napravi ono što si si zacrtao do 2027. Koju Brownfield lokaciju ćeš riješiti do 2027 i pretvoriti ju u stambenu?? Niti jednu...i mislili smo si

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:00 08.04.2024.

Ovo sada nije dio predizborne kampanje, kaj ne?

KO
komentatorv3
19:28 07.04.2024.

Tomasevicevi stanovi. Zvuci poznato odnekud xddd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije