Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parlamentarni izbori

Znate li koji tramvaj prolazi kroz čak tri zagrebačke izborne jedinice?

Zagreb: Zbog snimanja filma tramvaji sest dana navecer nece voziti centrom Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.04.2024.
u 18:28

"Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica", nakon izmjene Zakona, na svom je Facebook profilu jednom fotografijom dočarao gradski zastupnik Renato Petek

Svega desetak dana dijeli nas od parlamentarnih izbora, glasat će se u deset izbornih jedinica, a nakon što je Sabor lani izmijenio Zakon o izbornim jedinicama, brojni sugrađani više neće glasati u istoj jedinici kao prije. Iako se tim potezom nije promijenio postojeći izborni sustav, djelomično su se promijenile karte izbornih jedinica, a Zagreb je podijeljen na njih tri. 

"Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica", nakon izmjene Zakona, na svom je Facebook profilu jednom fotografijom dočarao gradski zastupnik Renato Petek. Naime, objavio je fotografiju tramvaja broj 12 koji vozi "trasom demokracije" i to kroz sve tri izborne jedinice. 

VEZANI ČLANCI: 

– Tramvajska linija br. 12 - trasa demokracije! U 10 kilometara prođe kroz tri izborne jedinice! Apsurd HDZ-ova krojenja izbornih jedinica dokazuje ZET-ova tramvajska linija broj 12. koja prolazi novom 6., kroz 1., sve do 2. izborne jedinice. I obrnuto – istaknuo je Petek u opisu fotografije. 

Foto: facebook

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:37 08.04.2024.

Mali prilog parlamentarnim izborima. Jučer, 7. 4. 2024 nedjelja, otišao sam na najbližu tržnicu. Kad tamo zatvoreni kiosci za jaja, za piliće, za meso, ... Dvije-tri klupe s proizvodima, jedan veći štand i to je sve. Razgovaram s nekim kupcima. Kažu da neće biti dobro. Još će se neki prodavači prestati pojavljivati, kažu. I sad gdje ići? Ideja je drugi plac u blizini. Ali on je već potpuno prazan, kaže susjed, bolje ne. Benzinska pumpa s mlijekom, kruhom, špecerajem ...? Na jednoj su prošlu nedjelju pekli inčune. Negdje na autocesti, sa tostiranim sendvičima. Ići ili ne? I tad diskusija. Neki kažu da treba proglasiti sajmene dane. Ali gospođa koja je u subotu došla kaže da su kod nje isti koji su digli ruke u Saboru za zabranu rada nedjeljom tražili na lokalnoj razini sajmene dane. Ma bravo! I to iz saborske i lokalne većine, isti ljudi! Bez srama! Sve za radnike. A onda kako eto neki rade sami, samozaposlili su se. Udarni dani su im subote i nedjelje i praznici. Ali zabranjeno im je raditi u vlastitom suvenir kiosku u nedjelju. Kako bi se "zaštitio" jedini radnik. Osjetilo se puno prostora za oporbu na izborima!

PE
Pendrek57
12:32 09.04.2024.

Ah taj Petek se je opet javil. Jadno.

LI
Libela
19:35 07.04.2024.

Renato Petek piše gluposti, jer sad Zagrepčani glasaju u MANJE izbornih jedinica nego do sad. Izborne jedinice, u skladu s odlukom UStavnog suda trebaju imati što sličniji broj glasača. zato Zagreb NE MOŽE biti jedna izborna jedinica, jer je prevelik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije