Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Vlasnici pasa oprez – u Maksimiru ponovno posipan otrov

Policija još nema prijavu, a sami vlasnici kažu kako se iste priče često pojavljuju
20. travnja 2015. u 11:22 5 komentara 2603 prikaza
psi šetnja Maksimir
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Prah posipan po livadama na kojima Zagrepčani šeću sa svojim psima – vijest je to koja se ovih dana proširila društvenim mrežama. Za kućne ljubimce tako je najopasnija maksimirska livada, a jučer smo provjerili strahuju li vlasnici od pojave novog otrova.

Naime prije dvije godine ista je vijest na noge digla čitav grad, kada je uginulo na desetke pasa i mačaka, a ljubitelji životinja ujedinili su se u traženju osobe koja ostavlja otrov, za koji se tada govorilo da je bijele, žute ili ružičaste boje.   

Na oprezu i zbog djece

– Čula sam da je riječ o otrovu za štakore i da je posipan po livadi nasuprot bolnice u Dubravi. Navodno su neki isti takav otrov našli i u samom parku, ali sve su to priče koje međusobno prepričavaju vlasnici pasa, koji su ih također čuli od nekog drugog – iskrena je bila Vlatka Radić, koja je jučer u Maksimiru šetala svog Žućka. Kako je objasnila Radić, sami spomen na bilo što, što bi moglo ugroziti zdravlje njihovih ljubimaca, vlasnike pasa prestraši, a dodatan oprez, rekla je, potreban je i zbog brojne djece koja se igraju sa psima, a i na livadama parka.

– Posebno moram paziti jer Tonka je još štene i pojede zaista sve što joj se nađe na putu – rekla je Valentina Denačić, koja je u Maksimiru jučer provodila dan sa svojom mješankom ovčara. Iste takve jesu i biglice Misti i Moli Albina Novoselca, objasnio je njihov vlasnik.

– One sve vrijeme provode s nama. Svaki dan šećemo na području Maksimira, one su uvijek bez povodca, tako da ću sigurno malo bolje pripaziti – rekao je Albino Novoselec, dok su se Misti i Moli igrale na livadi nasuprot okretišta Dubrava.

Psi,portal Zabrinuti građani Kvartovske straže dok se ne pronađe trovač pasa '26.02.2013., Zagreb - Ira Banoci, vlasnica psa Nuta kojeg je nepoznati pocinitelj ubio otrovanim komadom mesa. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL' Nema u prodaji Zagrebački trovač ubija pse ilegalno uvezenim otrovom

Dežurstva na veterini

Da nema razloga za paniku, smatra Gordana Jurić, koja je Maksimirom šetala s kćeri i kujicom Malenom.

– Nisam posebno zabrinuta i slobodno puštam Malenu da hoda, njuška, sve kao i obično. Svako malo pojavi se informacija o otrovu, ja osobno nisam ništa nikad primijetila, a nadam se da ni neću – rekla je Gordana Jurić.

Na Veterinarskom fakultetu, gdje se, budući da postoje stalna dežurstva, ljubimci u svakom trenutku mogu dovesti na liječenje, rekli su da nisu imali veći broj pasa s trovanjem, no što imaju inače, a sa slučajem novog postavljanja otrova nisu upoznati.

Opasna mjesta

11 lokacija samo u Zagrebu u veljači 2012. prijavili su vlasnici pasa kao mjesta na kojima je nađen otrov. Tada je uginulo petnaestak pasa.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • mojazemlja:

    Psi su najmanji problem.Vlasnici?

  • KG002:

    Odurno je da netko ide otrovati psa jer pas nema razum da zna gdje će se posr***, ali zato njegovi vlasnici znaju! I umjesto da kupe gov** za svojim psom, oni ih puštaju da slobodno šeću i ser* gdje god ... prikaži još! žele! Dragi vlasnici pasa, zavežite vašeg psa jer ne vole svi da im njuška oko dječjih kolica i počnite kupit gov** pa će biti manje ovakvih manijaka! Nikome ne smeta pas već vi koji ste neodgovorni i nekulturni!

  • Deleted user:

    Nadam se da će sve đukele porikavat kad su ima gazde primitivci.