Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt u Rugvici

Uređuje se novi trg, na njemu će dočekati 2018.

Novi trg u Rugvici
Dugoselska kronika
08.11.2017.
u 09:11

Iz fondova EU uspjeli su povući 440.000 kn, a i program za feštu već su isplanirali: kobasice, vino, Zlatne kočije i vatromet

Stanovnici Rugvice uskoro će moći predahnuti na modernim klupama okruženima zelenilom i cvijećem, koje će “niknuti” na budućem trgu uz zgradu Općine.

Nastavak nagodinu

Bageri na terenu označili su početak radova, a prvi rezultati transformacije sada nepreglednog prostora u trg moći će se vidjeti već 15. prosinca, kada bi trebala biti gotova prva faza uređenja.

– Uz staru cestu podignut će se potporni zid na kojemu će biti uklesana hrvatska himna, a prostor će biti popločen i lijepo uređen, kako i priliči trgu koji će u budućnosti služiti kao mjesto javnog okupljanja – objašnjavaju mještani općine pokraj Dugog Sela.

Projekt je “težak” milijun kuna, a u prvoj fazi potrošit će se pola od tog iznosa. Čak 440 tisuća kuna za uređenje trga povukli su iz europskih fondova, odnosno preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja na koji su aplicirali. Preostale dvije faze radova planirane su sljedeće godine. Na novom trgu Rugvičani će imati prilike družiti se te ispratiti staru i dočekati novu 2018. godinu. Program su već razradili, a općinski je načelnik Mato Čičak detalje plana otkrio “Dugoselskoj kronici”.

– U velikom šatoru od 20 sati okupljene će zabavljati grupa Zlatne kočije, a u gastronomskoj ponudi naći će se kobasice i kuhano vino. Nismo zaboravili ni na naše najmlađe, za koje će doček biti priređen u 18 sati uz dječju predstavu, a cijeli dan na Staru godinu moći će se voziti vlakićem. Također, bit će tu i vatromet, a doček je besplatan – kazao je.

Uskoro i u susjednom Nartu

Međutim, neće samo Rugvičani dobiti novo mjesto za društveno okupljanje. Kako objašnjavaju u Općini, sljedeće je godine u planu i gradnja trga u susjednom Nartu, pokraj vrtića i ambulante.     

Komentara 4

HY
hydra
18:48 08.11.2017.

a gdje je kanalizacija

DU
Deleted user
18:54 08.11.2017.

A di su ceste?vozimo se ko trupci po makadamu,sve ste razrovali! Di je brži internet?obečali ste ga. Glavno da se za dan opčine žderalo i pilo 9 dana kao da smo oplakivali dragog vođu. Kakav ste to grb napravili?su to djeca u O.Š. Rugvica crtali?

HY
hydra
19:01 08.11.2017.

po grbu neznam kome pripadam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije