Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan restorana

Tisuće ljudi rezervirale ručak ili večeru po cijeni od stotinu kuna

tjedan restorana
Foto: PIXSELL
1/4
24.09.2010.
u 18:01

Promotivna cijena višestruko skupljih jela aktualna je u ukupno 17 zagrebačkih znanih restorana, koji tako slijede praksu New Yorka, Pariza...

Najukusnija i najkvalitetnija hrana prestižnih zagrebačkih restorana sljedeći će tjedan biti dostupna i običnim “smrtnicima”. Restorani u koje zalaze poznati estradnjaci, političari i ostale zvijezde, zbog akcije “Tjedan restorana”, nudit će menije od tri slijeda po promidžbenoj cijeni od 100 kuna.

Vratiti ljude u restorane

Nakon svjetskih i europskih metropola “Tjedan restorana” prvi put stiže i u Zagreb, a trajat će od 27. rujna do 3. listopada. Više od tisuću rezervacija u samo četiri restorana potvrdilo je da postoji velika potražnja za kvalitetnim restoranima, pogotovo kada je cijena primjerena vremenu u kojemu živimo.

Budući da su rezultati akcije u Londonu, New Yorku i Parizu bili sjajni, u projekt se uključilo sveukupno 17 zagrebačkih ugostiteljskih objekata, koji će cijene svojih menija zaokružiti na stotinu kuna.

– U New Yorku to već rade 50 godina, a ja sam tu inicijativu prihvatio kako bi se konačno razbile predrasude da su riblji restorani uvijek skupi i nedostupni širokim masama – rekao je Nedžo Šare, voditelj restorana “Jadran - Bota-Šare”.

– Trebaju se prevladati blokade u glavama ljudi. Trebamo imati za svakoga nešto. Ljude trebamo ponovno vratiti u restorane, a najbolje s ekološki uzgojenom, zdravom hranom – dodao je Šare.

– Ovaj se projekt nama ne isplati, ali je dobra prilika za restorane koji idu nizbrdo da ponovno stanu na noge – rekao nam je Goran Albini Kamanjo, vlasnik restorana “Gračanka”, u kojemu će svoje goste “šarmirati” dalmatinskim poslasticama i s više od 20 vrsta domaće rakije.

Doček s pjenušcem

Kao i svi restorani, i “Stefano” se potrudio pružiti svima maksimalni užitak, a goste će se dočekivati s čašicom pjenušca.

– Želimo promovirati našu kuhinju i dovesti po mogućnosti nove goste, a ako treba, slične ćemo akcije organizirati i češće – najavljuje voditelj restorana “Stefano” Boris Tepavac.

– Imat ćemo još ovakvih akcija, a novi gosti prepoznat će našu kvalitetu hrane, no imamo samo još nekoliko slobodnih termina za ručak – zainteresiranima je poručio Tomislav Veseljak, vlasnik “Panina”.

Koji se sve restorani nalaze na popisu tjedna gurmana možete doznati na internetskoj stranici www.tjedanrestorana.com.

Komentara 6

Avatar drug tito
drug tito
21:30 24.09.2010.

Divota! Kao stvoreno za prosječnog Hrvata. Sad se cijela obitelj ubije za samo 400 kunja. Vjerujem da će radnice Kamenskog prve pohrliti na bagatelni objed. U slast im bilo.

AU
autoritet
22:07 24.09.2010.

Lijepa akcija No restorani su i inače poprilično puni, a popularniji i nedostupni zbog popunjenosti, tako da \"povratak u restorane\" vrijedi samo za neke.

IV
ivanhorvat2001
00:37 25.09.2010.

akcija? 100kn obrok? kakva je to ebena akcija? sad cemo svi pohrlit urestorane :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije