Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANOVNICI TRAŽE ODGOVORE

Svađa u Trnju: Čemu se smijete, što mi je dijete bježalo?

Zagreb: Konferencija za medije Hrvatskih voda na Trnjanskom nasipu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/7
26.07.2020.
u 17:38

Predstavnik Hrvatskih voda je okupljenima kazao da se u Savu takva voda ne smije puštati jer ima i fekalija i svega ostalog te da je trebalo samo nazvati Hrvatske vode, one bi došle i otvorile bi ustavu

Tihomir Blagus, stanovnik Trnja koji je priveden i zadržan jučer cijeli dan u policiji jer je provalio s kolegom Domagojem u objekt Hrvatskih voda te ručno su podigao branu da voda koja je plavila kvart i njihove kuće oteče u Savu, danas se na Trnjanskom nasipu zajedno s ostalim ogorčenim stanovnicima posvađao s predstavnikom Hrvatskih voda Zoranom Čavlovićem.

Čavlović je okupljenima kazao da se u Savu takva voda ne smije puštati jer ima i fekalija i svega ostalog te da je trebalo samo nazvati Hrvatske vode, one bi došle i otvorile bi ustavu.

- Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo van - odgovorio je vidno iznervirani stanar Domagoj Vorberger, koji je s Tihomirom Blagusom ušao u zgradu i otvorio ustavu, prenose 24sata.

- Riječ je o ustavi koja koristi za obranu od poplave. Ovdje to nije bilo slučaj, nego o oborinskim vodama koje su u nadležnosti lokalne samouprave. Što se tiče neovlaštenog upravljanja ustavom, ne možemo to komentirati, sve je prijavljeno policiji i obrada je u tijeku - poručila je glasnogovornica ističući da ih nitko iz Vodoopskrbe i odvodnje nije zvao.

- Radilo se o velikoj količini oborina, na ovom području od 80 litara po četvornom metru. Nadležnost za oborinske vode je na Gradu Zagrebu. Kad su odgovorni vidjeli da voda izlazi prema kućama, trebalo je nazvati Hrvatske vode i centar 112 - rekao je Čavlović, kojega su okupljeni stanari prekinuli ciničnim pljeskom.

- Pa niste vi trebali zvati, nego onaj tko je odgovoran. Iz Hrvatskih voda nitko nije trebao biti tu, nego netko iz lokalne samouprave. Pa moglo je doći do strujnog udara nakon intervencije građana - dodao je Čavlović, ali nije umirio građane koji se pitaju tko će biti kriv ako se ponovi ista situacija s kišom.

Ključne riječi

Komentara 19

IB
Ivan Brnčić
18:34 26.07.2020.

Znači, građani ne smiju pustiti fekalije u Savu ali službena osoba iz HR voda smije? hahaha

DU
Deleted user
18:38 26.07.2020.

Neznaš ko pije a ko plaća.

DU
Deleted user
17:53 26.07.2020.

Svaki površinski vodotok koji je prirodni recipijent na svom slivnom području je pod ingerencijom i odgovornosti vlasnika. Vlasnik odnosno odgovorna pravna osoba za upravljanje vodnim dobrom i javnim vodnim dobrom je pravna osoba osnovana odlukom Sabora prema odredbama Zakona o vodama - Hrvatske vode. Ukoliko su oborinske vode stigle u kratkom vremenu u potok sa slivnog područja tog potoka u količinama koje su vece od kapaciteta protoka potoka imamo elementarnu nepogodu i treba postupati prema pravilima obrane od poplava. Provode, organiziraju i zaduzene Hrvatske vode. Ukoliko postoje objekti koji su napravljeni bez vodopravnih uvijeta i dozvola a sprijecili su protok vode - odgovorana je fizička ili pravna osoba koja je načinila objekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije