Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijeli dan bio u policiji

Otvorio branu da bi spasio kvart pa ga priveli: 'Razočaran sam i ljut'

Trnje
26.07.2020.
u 12:08

Tihomir im je sve priznao, a htio ih je i snimati, no policija to nije dozvolila pa su mu oduzeli mobitel nakon čega se posvađao s njima pa su mu oni stavili lisice i odveli.

Tihomir Blagus, stanovnik Trnja koji je priveden i zadržan jučer cijeli dan u policiji jer je provalio s kolegom Domagojem u objekt Hrvatskih voda te ručno su podigao branu da voda koja je plavila kvart i njihove kuće oteče u Savu, kaže da je razočaran i ljut. 

Blagus je priveden u subotu kada je policija došla istražiti tko je neovlašteno ušao u kućicu Hrvatskih voda. Tihomir im je sve priznao, a htio ih je i snimati, no policija to nije dozvolila pa su mu oduzeli mobitel nakon čega se posvađao s njima pa su mu oni stavili lisice i odveli. 

- Ostavili bi me cijelu noć tamo, ali su sinoć samo došli i rekli da je  pritisak javnosti prevelik i zato su me pustili da idem kući. Ali kazna me još čeka i morat ću na sud - kaže Tihomir za 24 sata, koji je ispričao što se sve dogodilo te noći.

- Ja sam već bio zaspao kada me je mama od 80 godina probudila i rekla da nam voda ulazi u kuću. Mislio sam da je neka sitnica, onako bunovan sam otvorio vrata i propao u vodu u dvorištu. Nadirala je nevjerojatnom brzinom. Uskoro je ušla u kuću i mi to nismo mogli spriječiti, trčao sam isključiti frižider i perilicu rublja. Susjedi su izletjeli na dvorišta, kiša lije, svi smo u panici jer nam voda dolazi. Zovemo bjesomučno sve brojeve, od vodoopskrbe, vatrogasaca, Hrvatskih voda. Nitko nam se ne javlja - prepričava Blagus.

Starija susjeda im je, kaže, rekla da moraju otići i podići branu jer su to radili i prije sedam godina. 

- Trčimo do tog objekta, tamo nema nikoga. Susjed Domagoj je uzeo sjekiru, prvo smo razbili mali prozor i pokušali ući, ali nije išlo. Voda nadire svuda oko nas, ulica je već poplavljena, iz kanalizacijskih otvora šikljaju gejziri. Uspjeli smo provaliti vrata, a unutra sve pod vodom. Vidim neke žice, ne znamo možemo li ući. Bio sam čak i bedast pa nožnim palcom isprobao ima li struje. Jasno mi je sad da je to glupost, ali tada smo bili izvan sebe. Unutra sve smrdi, ali ulazimo u tu vodu. Gumbi kojim bi se trebalo podići brana ne rade. Pa vrtim staro, zahrđalo kolo. Ne ide. Već sam se i umorio ali upiremo. Ruka mi je skliznula pa sam razbio i nos na ventil. Ali uspijevamo. Nakon 10 minuta što smo otvorili, voda se iz cijelog kvarta povlači - kazao je Tihomir koji je apelirao još jednom da se brana automatizira. 

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
12:25 26.07.2020.

Dirnuo se u Bandićeve uhljebe i njihov sveti mir i red je da plati.

NE
nečešrazbojniče
13:10 26.07.2020.

Pod hitno uhititi onoga koji je naredio i poslao policiju po gospodina.

OL
Oliva01
12:20 26.07.2020.

Čitam već više članaka o ovome događaju i ne vjerujem! Ne vjerujem da je OVO moguće. Nadležni, pa zar ste svi toliko našmrkani ?! Zar vas nije sram niti u jutro kad se probudite, u stanju bez nervnih stimulansa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije