Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo

Putem aplikacije sudjelujte u odlučivanju o prostornim i urbanističkim planovima

e-rasprave
Foto: Grad Zagreb
1/2
01.07.2020.
u 16:49

Aplikacija je dostupna na stranicama Grada Zagreba, gdje se nakon unosa osobnih podataka odabire prostorni plan na koji se inicijativa ili prijedlog odnosi te se zatim unosi tekstualno obrazloženje.

Javna rasprava u kojoj Zagrepčani mogu sudjelovati po pitanjima gradskih prostornih planova je digitalizirana. E-rasprave ime je nove aplikacije koju je predstavio Gradski ured za strategijsko planiranje. Radi se o  rješenju kojim će se omogućiti građanima učešće u javnim raspravama online pristupom te online podnošenje inicijativa za izradu ili izmjenu i dopunu prostornih planova.

Aplikacija je dostupna na stranicama Grada Zagreba, gdje se nakon unosa osobnih podataka odabire prostorni plan na koji se inicijativa ili prijedlog odnosi te se zatim unosi tekstualno obrazloženje. Na kraju postupka zaprimanja, podnositelju se, putem elektroničke pošte, povratno šalje potvrda, a inicijative zatim u sustavu obrađuje Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada koji, između ostalog, obavlja stručne i analitičke poslove za utvrđivanje osnovanosti pokretanja postupka za izradu prostornog plana ili njegovih izmjena i dopuna.

Ovaj online servis i već testirana aplikacija predstavlja prvo ovakvo postupanje u Republici Hrvatskoj, gdje će se građanima grada Zagreba, odnosno svim građanima RH, neovisno o prebivalištu i mjestu na kojem se nalaze, omogućiti da putem aplikacije, u bilo kojem trenutku, putem web aplikacije podnesu svoje pisane prijedloge, primjedbe mišljenja ili inicijative za izmjenu i dopunu ili izradu plana. Ova aplikacija i mogućnost koju pruža je dodatni korak u načinu komuniciranja s građanima u sklopu cjelovitog projekta e–javna rasprava i e–inicijativa. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije