Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stvorio se kaos

VIDEO Poplavljeno jedno od najprometnijih križanja u Zagrebu

Foto: Dario Topić
1/25
29.04.2022.
u 07:43

Zbog puknuća vodovodne cijevi, stvorila se prometna gužva diljem grada Zagreba.

Zbog puknuća cjevovoda na Aveniji Marina Držića privremeno je zatvoren promet u Strojarskoj ulici te na križanju Ulice kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga. Držićeva je, inače, jedna od najprometnijih raskrižja u gradu Zagrebu.

Iz PU zagrebačke su nam rekli da su prvu dojavu o puknuću cjevovoda dobili oko pola 6 i da su sve nadležne službe na terenu.

Uživo iz Držićeve, snimio: Dario Topić

Pogledajte video, snimila: čitateljica

- Ovo je ludnica, sve su zablokirali. Vozim se već 20 minuta - kazala je čitateljica za 24sata.

Novinar Večernjeg lista Dario Topić javio je oko 8 sati ujutro da još uvijek traje sanacija u Držićevoj ulici jer voda još uvijek izlazi vani, te da su mu policajci na terenu rekli da će doći još njihovih kolega kako bi se uspostavio promet.

Zbog puknuća vodovodne cijevi, stvorila se prometna gužva već iz smjera Zapruđa.

- Vozi se usporeno. U koloni su zapeli i ZET-ovi autobusi koji su trenutno na izvanrednoj liniji. Ljudi koji pokušavaju izbjeći ovu gužvu, stvorili su čep kroz Savicu. Gužva je od tržnice pa sve do izlaska na Slavonsku ulicu. Radi se od nekih 800 metara u jednoj traci - navodi novinar Večernjeg lista.

Na mjesto puknuće vodovodne cijevi došao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zajedno  sa zamjenikom gradonačelnika Lukom Korlaetom, i direktorom Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Davorom Poljakom. Tomašević je kazao da će se situacija stabilizirati do kraja dana, međutim potrebno je u narednim 7-8 godina uložiti dvije milijarde kuna u modernizaciju vodovodne mreže.  Više o onom što je kazao, pročitajte OVDJE.

1/10

Promjena voznog reda

ZET je objavio detalje promjene voznog reda.

"Zbog puknuća vodovodne cijevi u zoni raskrižja Držićeva/Branimirova tramvaji linija 2, 5, 6, 7 i 8 voze u oba smjera izmijenjenim trasama kako slijedi: linija 2: Črnomerec - Ilica - Jukićeva - Savska cesta - Vukovarska - Savišće, -linija 5: Prečko - Savska cesta - Gl. kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubrava,-linija 6: Črnomerec - redovnom trasom do Glavnog kolodvora - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg, -linija 7: Dubec - Kvaternikov trg - Šubićeva - Branimirova - Glavni kolodvor - Savska cesta - Jadranski most - Zapruđe, -linija 8: Mihaljevac - Draškovićeva - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir.  

Autobusi prevoze putnike na relaciji Zapruđe-Držićeva-Vukovarska", navode iz ZET-a.

- Zbog poplavljenog kolnika kolona je i zastoj avenijom Marina Držića u Zagrebu između Slavonske avenije i Branimirove ulice - javlja HAK.

Ako ste na mjestu događaja i imate fotografiju ili video, pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

 

 

Komentara 55

MT
makan tahi
08:17 29.04.2022.

upravo na tom mjestu je prije nekoliko tjedan nastala rupa u asfaltu koju su "popravili"

Avatar Purgeri
Purgeri
08:51 29.04.2022.

Svi su kritizirali Bandića, a ovi ekolozi nisu u stanju organizirati odvoz smeća. Kontejneri prepuni, smeće pada iz njih. Za 20 godina Bandića ne sjećam se da sam ikad vidio smeće nabacano oko kontejnera jer je pun do vrha. Napulj 2.0.

KO
Kondes
07:19 29.04.2022.

Gradonačelnik Senf donijet će uredbu po kojoj cijevi smiju pucati i poplavljivati grad, kao što je riješio i problem buke žičare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije