Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema straha

'Prva vampirica Zagreba' pozvala građane na darivanje krvi

irena jukić
Soundset.hr
09.05.2013.
u 12:59

Dr. Jukić pozvala je građane da se odazovu darivanju krvi jer krv svakome treba, a svakom pojedincu za to treba 15 minuta, što nekome može spasiti život.

– Ne radimo noću i ne pijemo krv na slamčicu. Mi smo uljuđeni vampiri – uza šalu komentirala je liječnica Irena Jukić iz Petrove bolnice gostujući u Plavom busu Soundsetove Kvartoteke koji je parkiran na središnjem zagrebačkom trgu.  

Dr. Jukić pozvala je građane da se odazovu darivanju krvi jer krv svakome treba, a svakom pojedincu za to treba 15 minuta, što nekome može spasiti život.

Prva "vampirica" Zagreba pozvala sve koji mogu i žele da navrate u Petrovu svaki radni dan od 7.30 do 19 sati te subotom do 15 sati. 

Nitko ne daruje krv zbog beneficija poput slobodnog dana, ali svi darivatelji ipak dobivaju zauzvrat mali znak pažnje. Darivatelji se oslobađaju plaćanja participacije, ali za muškarce koji su dali krv više od 35 puta i žene koje su dale krv više od 25 puta. To su zdravi ljudi. Darivatelji krvi ne trebaju usluge i da bar tako ostane – rekla je Jukić.

Muškarci mogu četiri puta godišnje darovati krv, i to svaka tri mjeseca, a žene tri puta godišnje, svaka četiri mjeseca. Dobna granica je do 65 godina, ali mogu i stariji koje se mora malo opsežnije testirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije