Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pola Novog Zagreba od ponedjeljka ostaje bez tramvaja na godinu i pol dana

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most- Sopot – Savski most. Vozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom “Stjepan Radić” – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.
31. srpnja 2018. u 16:11 59 komentara 76528 prikaza
rotor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U ponedjeljak 6. kolovoza obustavit će se tramvajski promet Novim Zagrebom na razdoblje od čak godinu i pol dana

18.07.2016., Zagreb - Obnovljena Branimirova ulica. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL Radovi u tijeku Do početka kolovoza zatvara se južni kolnik Branimirove ulice za sav promet

Ovu vijest o novim radovima u Zagrebu javlja Radio Sljeme kojem je to potvrđeno iz ZET-a

Večernji list još je 8. srpnja pisao o radovima koji su krenuli oko remetinečkog rotora, a koji će potrajati narednih 18 mjeseci

– Radimo sve što je u našoj moći da gužve budu što manje kad se rotor zatvori, zato smo sada prvo krenuli s pripremnim radovima kako bismo poboljšali infrastrukturu okolnih cesta da bi mogle primiti povećani priljev vozila – objašnjavao je tada Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Radovi Radovi Grada, ZET-a i Cesta Kopaju na 17 lokacija i obećavaju da će do rujna grad biti tip-top

Baturić je rekao i kako će se ići u izgradnju jarunskog mosta i to odmah nakon rekonstrukcije rotora.

Tramvaj vozi do Sopota

Tada još nije sa sigurnošću bilo potvrđeno kako će se odvijati tramvajski promet tim dijelom Zagreba, ali sada je potvrđeno kako od u ponedjeljka, 6. kolovoza tramvaji linija 7 i 14 prestaju voziti kroz Novi Zagreb dok tramvaj linija 6 do 20. kolovoza zbog radova na Branimirovoj/Držićevoj ionako vozi do Borongaja. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Autobus ZET-a nakon proklizavanja udario u obiteljsku kuću ZAVRŠIO U DVORIŠTU KUĆE ZET-ov autobus probio ogradu na zagrebačkom Kozjaku

Građani će se umjesto tramvaja između Savskog mosta i Sopota voziti izvanrednom autobusnom linijom 607 Savski most- Sopot – Savski most.  Autobus će voziti trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom “Stjepan Radić” – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.

Iz Središća autobus će voziti prema Sopotu – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta linija 109 i 222.

>> Pogledajte kako bi trebao izgledati novi zagrebački rotor

[video: 22549 / Novi Rotor u Zagrebu]

 

 

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Godinu i po !?? Riješit će se malo ili ništa. Opet će vozila iz Prečkog do zračnom crtom bliskog Laništa morati zaobilazno preko rotora.Trebalo je napraviti novi most u produžetku Petrovaradinske, rotor ostavit kakav je i bio. Kakvi semafori na ... prikaži još! rotoru, kakva glupost!??

 • Cafa:

  Ako se stavljaju semafori znači da se skroz napušta koncept rotora. Krug ostaje samo zato jer je jeftinije ostaviti ga nego rušiti.

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  To ce pomoci prometu kao i staviti sminku na mrtvaca. Neznam zbog cega se ne ide pod zemlju, jer promet kakav je danas i u buducnosti ne mogu regulirati nikakvi rotori.