Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena vrelovoda

Ovaj zagrebački kvart bit će cijelo ljeto bez tople vode! Pogledajte mapu trajanja radova

Radovi na obnovi vrelovoda u Ulici Hrvoja Macanovića, Pakoštanskoj ulici te oko tržnice Jarun
Davor Puklavec/PIXSELL
26.07.2021.
u 11:35

Mjesna uprava Savice u suradnji s HEP-om izradila je interaktivnu kartu radova na izmjeni vrelovodne mreže

Zamjena dotrajale vrelovodne mreže Zagreba u tijeku je. Kao što su najavili iz HEP toplinarstva, kvartovi u kojima su počeli radovi bit će bez tople vode u vrijeme zamjene. Prva etapa počela je 12. svibnja u Dugavama, a kako ljeto odmiče, u sve više kvartova obavljaju se radovi. 

Na red je tako došla i Savica, a ondašnja mjesna samouprava u suradnji s HEP-om i Gradom Zagrebom izradila je kartu tekućih radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže s okvirnim vremenom prekida isporuke toplinske energije. 

"Radovi su podijeljeni u četiri grupe: Savica istok, Savica sjever, Savica jug i Savica jugoistok. Kod vremena i trajanja prekida isporuke toplinske energije moguće su promjene budući da je riječ o radovima kod kojih je nemoguće predvidjeti baš sve okolnosti", stoji u objavi Mjesnog odbora Trnjanska Savica, koji je objavio mapu planiranih radova. 

"Zahvaljujemo HEP Toplinarstvu na svim informacijama i molimo građane Savice za strpljenje dok traju radovi. Ako trebate dodatne informacije oko radova, možete se obratiti HEP Toplinarstvu na e-mail adresu toplinarstvo@hep.hr." navode u objavi. 

Radovi koji su u tijeku najveći su zahvat u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba jer se radi o revitalizaciji jedne trećine, odnosno 68,5% ili ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže.

Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što je dosad najveći iznos koji je HEP-u dodijeljen iz EU fondova. Preostali iznos potreban za realizaciju projekta HEP će investirati iz vlastitih sredstava.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
23:36 27.07.2021.

Pod zemljom u Zagrebu je sve trulo. Fasade su sive i izšarane. Sve je prljavo. Instalacije stare i neodržavane. Trg ispred Doma sportova se doslovce raspada. Onaj vodoskok je odlagalište je smeća. A po cijelom gradu para izlazi iz tog istog vrelovoda. U Njemačkoj ili Austriji se to zove "Fernwärme" i tamo nigdje para ne izlazi i nikada se ne dogodi da stanovništvo tjednima, mjesecima ili danima ostane bez vode ili grijanja. SRAMOTA za Zagreb 21 stoljeća

DU
dugiarap
12:56 26.07.2021.

...jer se radi o revitalizaciji jedne trećine, odnosno 68,5%... Koliko su onda 2/3?

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
10:54 27.07.2021.

hahahaha..bravo novinarčići... ahahahahahahhaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije