Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija komore

Otvoren besplatni stan za sve sestre iz Hrvatske koje se liječe u Zagrebu

Otvoren prostor namijenjen smještaju bolesnih medicinskih sestara i tehničara
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
11.05.2018.
u 08:24

Stan je predviđen za devetero oboljelih sestara i tehničara, a kriteriji su za boravak redoslijed prijave, kao i težina bolesti.

Medicinske sestre i tehničari koji iz bilo kojeg dijela Hrvatske dolaze u glavni grad na liječenje od sada imaju ugodno i besplatno mjesto za boravak. Naime, Hrvatska komora Medicinskih sestara (HKMS) otvorila je, zajedno s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, na kućnom broju 109/1 Maksimirske ulice vrata stana koji će mnogim medicinskim sestrama i tehničarima postati zamjenski dom. Prostor se sastoji od dnevnoga boravka, kuhinje, pet spavaćih soba s devet kreveta te dvije kupaonice.

– Većina bi se naših sestara, kada bi dolazile u Zagreb, morala snalaziti odsjedajući u stanovima sa skupim dnevnim najmom. Međutim, ovime ćemo im, nadam se, uvelike olakšati prolazak kroz teški životni period – rekla je Zinka Bratuša iz Hrvatske udruge medicinskih sestara. U prijavama za smještaj neće biti nikakvih ograničenja glede udaljenosti. Točnije, neće prednost dobiti oni koji imaju prebivalište dalje od Zagreba, nego će se odlučivati prema redoslijedu prijava, kao i prema težini bolesti. Da je jako puno bolesnih medicinskih sestara i tehničara, pokazuje i podatak da je godišnje oko dvije tisuće medicinskih sestara na dugom bolovanju.

– Budući da smo pretežito ženska profesija, mislili smo da je najveći broj bolovanja zbog trudnoće, no sestre nerijetko zbog stresnoga posla obolijevaju od teških bolesti – rekla je Slava Šepec, predsjednica HKMS-a.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije