Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čarobni trenutak

Oko 25.000 lampica se upalilo večeras na Zrinjevcu: Zagrepčani pljeskali, pjevali i plesali

Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/10
27.11.2021.
u 20:55

Bili su prisutni i gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Pet, četiri, tri, dva, jedan! Baš kao na Novu godinu, Zagrepčani su ušli u deseto izdanje Adventa koji traje sve do 7. siječnja tradicionalnim odbrojavanjem nakon kojeg je uslijedilo paljenje 25.000 lampica na Zrinjevcu, a magični su blagdanski trenutak Zagrepčani dočekali aplauzom i uzvicima. 

VIDEO Pogledajte kako je izgledao trenutak paljenja lampica

Nakon toga je uslijedio i koncert Marka Tolje, a na taktove je njegovih pjesama, među kojima su bile i one božićne, zapjevala i zaplesala dobro raspoložena publika. Svjetina se slila u perivoj ispred Glazbenog paviljona s Trga bana Josipa Jelačića gdje je, spomenimo, u 17 sati upaljena i prva svijeća na vijencu koji se nalazi oko Manduševca. Na oba su adventska spektakla bili prisutni i gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

- Jako vas je puno danas došlo. Već prije deset godina ovdje na Zrinjevcu je počeo zagrebački Advent. Unatoč pandemiji i potresu, zagrebački Advent ide dalje. Želim svima za vrijeme Adventa puno mira, ljubavi, nade i radosti. I ono najvažnije što nam svima želim da je ovo zadnji pandemijski Advent - kazao je gradonačelnik uoči paljenja lampica i odbrojavanja.

Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu
1/10

Već prve adventske večeri na ulice se samog centra grada slila masa ljudi koji su došli obići sadržaj jednog od najposjećenijih događanja u metropoli. Ove godine bit će sličan program onome lani pa će umjesto klizališta na Tomislavcu, podsjetimo, biti postavljene siluete klizača. A umjesto 220 kućica koliko ih je bilo rekordne 2019., sada će ih biti samo 70, a samo 26 nudit će ugostiteljske sadržaje. Iako je relativno mali broj kućica naspram prijašnjih godina kada su bile "normalne" okolnosti, Zagrepčani su stajali u redu večeras kako bi se zagrijali kuhanim vinom ili pak kušali fritule, kobasice, sarmu i ostale gastro delicije koje se mogu pronaći u kućicama.

Komentara 4

IL
ilustrator
21:39 27.11.2021.

vesele se drugovi i drugar'ce bljedunjavoj kopiji miletova djela.

TM
trade_mark
21:24 27.11.2021.

Lijepo! Kulturnio i civilizirano, obzirom na probleme s koronom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije