Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a građani 'trpaju'

Odlaganje glomaznog otpada osigurano za četiri mjeseca

Glomazni otpad u Dubravi
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
04.12.2013.
u 10:15

Holding našao privremeno rješenje za izlaz iz problema

Tek nakon što je glomazni zatrpao neke ulice Zagreba, počelo se i razmišljati o njegovu zbrinjavanju. Građani su ga na ulice iznijeli unatoč molbama Zagrebačkog holdinga da to ne čine, a preko vikenda zbog hitne intervencije Čistoće napunjena su sva reciklažna dvorišta u vlasništvu grada.

A brzinsko rješenje preko noći moglo bi koštati osam milijuna kuna.

C.I.O.S. ima dozvole

Naime, zbog prijetnji Ministarstva zaštite okoliša koje je već pripremilo prekršajnu prijavu zbog ilegalnog odlaganja otpada na Jakuševec, što je odnedavno zabranjeno, Grad pomoć, čini se, traži u privatnim dvorištima za reciklažu.

Kako su poručili iz Holdinga, razvrstani otpad iz njihovih dvorišta vozit će se koncesionarima, no kojima točno, nisu napisali. Iz Grupe C.I.O.S, vlasnika Petra Pripuza, poznatog kao poduzetnika koji je najpoznatiji po tvrtkama za zbrinjavanje otpada, potvrdili su da su u tijeku pregovori između Zagrebačkog holdinga i te grupe, a ukoliko Holding raspiše i natječaj, C.I.O.S, odnosno tvrtka Ce-za-r – Centar za reciklažu, koja djeluje u sklopu nje u Zagrebu, javit će se na njega.

A potpišu li ugovor,gradski otpad zbrinjavat će četiri mjeseca.

– Zagrebački holding prisiljen je hitno riješiti pitanje zbrinjavanja krupnog otpada pa je pokrenuo pregovore. Riječ je o namjeri sklapanja ugovora kojim se definiraju usluge zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada – potvrdili su iz C.I.O.S.-a.

C.I.O.S. neće skupljati otpad po Zagrebu, to će i dalje činiti podružnica Čistoće.

– U sustavu grupe glomazni otpad bi se obrađivao raznim postupcima recikliranja: usitnjavanjem, ventiliranjem, prosijavanjem te odvajanjem na temelju fizičkih i kemijskih svojstava materijala.

Članice grupe imaju sve potrebne dozvole i opremljene su postrojenjima i opremom koja omogućava obradu glomaznog otpada u skladu sa standardima zaštite okoliša – dodali su iz C.I.O.S.-a.

Novi raspored?

Iako je na oglasniku Javne nabave u ponedjeljak već objavljen oglas o namjeri sklapanja ugovora te su iz Holdinga potvrdili da će se krupni otpad voziti koncesionarima, kada će se to točno dogoditi ne zna se. Najavili su i novi raspored.– Svaka će gradska četvrt na vrijeme biti obaviještena o novom rasporedu odvoza krupnog otpada. Molimo građane da do daljega ne iznose glomazni otpad na ulice jer ga ne možemo odvoziti na odlagalište otpada Jakuševec-Prudinec – poručili su iz gradske tvrtke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije