Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vozni red

Od ponedjeljka u prometu 111 autobusnih linija ZET-a

Autobus ZET-a
Foto: Borna Filic/PIXSELL
24.04.2020.
u 16:52

Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec),

Sukladno odluci Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET će od ponedjeljka, 27. travnja u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje.

Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec), priopćeno nam je iz ZET-a.

Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

U svrhu poštivanja epidemioloških mjera, preporučuje se nošenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku i držanje socijalne distance. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.
Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje, bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici.
 

Ključne riječi

Komentara 4

KO
Kokoiduhovi
17:18 25.04.2020.

Osiguranje pridržavanja preporuka Stožera o razmaku.....osigurat će djelatnici Pavle&Miki Security ? Ili će Pavle sam to obaviti kao okretan i spretan čovjek za sva vremena?

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:45 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:20 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije