Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčani šokirani

Neodgoj ili nešto drugo? Ovo je prizor ispred reciklažnog dvorišta u Dubravi

dubrava.hr/Facebook
18.05.2022.
u 11:08

Otpad se, kažu lokalci, gomila već nekoliko dana, a korisnici društvenih mreža kažu da ih djelatnici odbijaju s ulaza u dvorište pa taj otpad ostavljaju ispred njega.

Stanovnike Klina u Gornjoj Dubravi šokirao je prizor nagomilanog glomaznog i drugog otpada s druge strane ograde obližnjeg reciklažnog dvorišta. Otpad se, kažu, gomila već nekoliko dana, a korisnici društvenih mreža kažu da ih djelatnici odbijaju s ulaza pa taj otpad ostavljaju ispred dvorišta. 

No, kako smo saznali od djelatnika reciklažnog dvorišta u Klinu, problema s kapacitetima nema, te je moguće normalno doći i ostaviti svoj glomazni i drugi otpad. Radi li se, dakle, o lošem ponašanju stanovnika ili nečem drugom, tek treba vidjeti. 

Odvoz glomaznog otpada s kućnog praga je, inače, besplatan, i može se ostvariti dva puta godišnje. 

Komentara 5

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
09:47 19.05.2022.

Ovakva slika je sve češća u našem gradu, ne samo pred reciklažnim dvorištima, nego i na pozicijama gdje se nalaze kontejneri za prikupljanje otpada, budući da se isti ne prazne dovoljno često, zato jer gradska vlast štedi.

MK
MKinkognito60
07:24 19.05.2022.

Postoje razna pravila koja onemoguće unos u reciklažno dvorište. Recimo u koiko unajmim kombi kojim bi prevezao glomani otpad a na kombiju je natpis poduzeća koje mi ga je iznajmilo, neće mi biti dozvoljen ulazak u reciklažno dvorište jer privrednim vozilima nije dozvoljen dovoz otpada. E ako ne mogu u dvotište ostavit ću pred dvorištem. Drugo skoro nepremostivo pravilo je radno vrijeme. Neka reciklažna dvorišta ne rade subotom, a dobar broj građana drugim radnim danima svojim vozilima ne mogu sovesti otpad u radno vrijeme reciklažog dvorišta i opet ako ne mogu u dvotište ostavit ću pred dvorištem. Veliki problem je popravak u stanu, ako se dogodi kvar na nekoj cijevi i zbog toga nastane kanta ili dvije šute, neka reciklažna dvorišta neće primiti građevinski otpad kao moram potražiti poduzeće koje se bavi preradom takvog otpada. Takva kanta ili dvije šute završe u mješanom otpadu a ako nije moguće onda negdje u prirodi. Osim toga kad smo kod Zgreba, Tomašević je prodavao snove za vrijeme kampanje kao da gradi grad iz početka ima neograničene resurse pa je sva manje ili više uspješna riješenja zaustavio i vjerovao kako će sve preokrenut. Sve te probleme sam predvidio još lani na jesen i opisao pa sam doživio puno trolanja i minusa.

IV
ivgreif
02:01 19.05.2022.

Smeća, zmazanoće i grafita po fasadama nikada više. Što ovaj Tomašević radi od Zagreba? I otkuda toliko peludi u zraku, očito gradska uprava ne kosi travu kao prijašnjih godina, ubit će me alergije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije