Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Ne drže se cijena, a nitko ne kažnjava'

Taksisti se žale da se noću na njih 1400 pojavljuje i dodatnih 200 taksista koji nemaju dozvole za rad, ali uredno posluju jer noću inspektori ne rade radio taxi
30. rujna 2013. u 08:15 0 komentara 10 prikaza
'Taksisti_nnn_gra_270913'
Foto: ''

Vozači Radio taxija na stajalištu na Glavnom kolodvoru već nekoliko dana upozoravaju Zagrepčane da se konkurencija ne pridržava cjenika i da potkradaju za vrijeme vožnje.

Iz udruge se ograđuju

Kao članovi najvećeg udruženja koje okuplja tisuću taksista istaknuli su da uz poznatije taksiste iz Cammea i Eko taxija usluge prijevoza nudi i oko 200 samostalnih vozača koji usluge naplaćuju proizvoljno.

– Oko 200 taksista nije ni u jednom udruženju, a kako nemaju nikakve posebne oznake, građani misle da je riječ o našim vozačima pa nam zbog nepridržavanja cjenika stvaraju probleme i ruše ugled – kazao je Ivan Pilko, zamjenik predsjednika udruženja Radio taxija. Napomenuo je da svi vozači iz njihova udruženja imaju istaknut cjenik, a ako netko naplati skuplju vožnju, u vozilu je istaknut i broj za prigovore.

– Nakon tri prigovora takve vozače isključujemo iz Udruženja, a budući da je bilo i takvih slučajeva, vidimo da nam i dalje stvaraju probleme – kazao je zamjenik predsjednika udruženja Radio taxija. Dodao je da su se žalili i gradskom Uredu za promet te raznim inspekcijama Ministarstva prometa, no zasad bez učinka pa su sami pokrenuli akciju.

– Istaknuli smo velike cjenike naših usluga do najčešćih odredišta kako bi putnici znali koliko će platiti ako uđu u naša vozila. Tako do zračne luke vozimo za 90 kuna, do autobusnog kolodvora za 17 kuna i slično – kazao je Pilko.

Od Grada su kao najveće udruženje zatražili i da se jedan trak gdje taksisti čekaju putnike rezervira samo za njih, a drugi prepuštaju konkurenciji koja ima još oko 400 vozača.

Tako bi, objasnio je, njihovi vozači mogli izlaziti iz kolone ako dobiju poziv od centrale za vožnju, a sada to ne mogu učiniti ako su ispred njih vozila konkurencije.

Hoće svoje stajalište

Ivan Pilko je upozorio i da se noću na njihovih tisuću te još oko 400 taksista iz drugih tvrtki pojavljuje i dodatnih 200 ilegalnih taksista koje nitko ne zaustavlja jer inspektori noću ne rade.

Takvi vozači, kazao je, građanima naplaćuju visoke cijene jer i nemaju cjenike.

Iz gradskog Ureda za promet kazali su da će provjeriti krše li se pravila, no da je to u nadležnosti inspekcije Ministarstva prometa, a razmotrit će i molbu da za njih rezerviraju jedan trak.

>>Novi broj za Taxi Cammeo, a u Eko taksiju centrala

Zanimljivo
Slovo koje prvo ugledate na fotografiji otkrit će vam nešto o vašem karakteru, ali i koja je karijera prava za vas
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.