Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sadržaj cijeli dan

Na jarunskom placu otvorio novi bistro: Svirke, kokteli, oblizeki i kvartovski kvizovi

Zagreb: Na tržnici na Jarunu otvoren je bistro Egoist
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
20.05.2022.
u 09:00

Subotom će od 10 do 12 na klavijaturama nastupati vrsni glazbenik, a petkom od 16 sati, primjerice, aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće.

Kvartovski kvizevi, zalogajčići koje je napravio vrhunski chef, glazbeni koncerti, kvizevi... Jarunski plac dobiva pregršt novih sadržaja, a sve će se to događati u novootvorenom bistrou "Egoist". Vlasnik je Dražen Biljan, ugostitelj koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, odrastao je na Jarunu, a već dulje vrijeme, kaže, želi vratit društveni život u svoj kvart. Subotom će, tako, od 10 do 12 na klavijaturama nastupati vrsni glazbenik Vitomir Ivanjek, a petkom od 16 sati, primjerice, aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće. 

19.05.2022., Zagreb - Na Jarunskoj trznici otvoren je bistro Egoist s ciljem ozivljavanja Jarunskog placa u popodnevnim satima. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

– Bit će puno svirki, puno manifestacija, za svakog po nešto. Tržnice su lokacije za poticanje domicilnog stanovništa, a ovo je nakon 25 godina nešto novo na jarunskoj tržnici, a i samom Jarunu - kaže Biljan. 

U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis. Svoje će omiljene okuse moći odabrati osim ljubitelja mesa i vegetarijanci.

19.05.2022., Zagreb - Na Jarunskoj trznici otvoren je bistro Egoist s ciljem ozivljavanja Jarunskog placa u popodnevnim satima. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

– Ponudit ćemo štrukle u cijelom kvartu, a radit ćemo i fritule. Ali nudimo i focaccie s pršutom, cheescake, lemon tart, okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom? – kaže chef Denis koji kao “miljenicu” bistroa predviđa Egoist Apple pie palačinku - punjenu nadjevom za pitu od jabuka s karamel preljevom, rekonstrukciju poznatog francuskog tart tatina.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije