Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popratni sadržaj

Na Floraartu i "Ježeva kućica", dijeli se i više od tisuću porcija lovačkog gulaša

20.05.2023.
u 09:50

Od 11 do 12.30 je i radionica izrade biljnih terapija, a oko 11.30 dijelit će se besplatno i – gulaš od divljači. Tradicionalno kuhanje lovačkog gulaša organizira Lovački savez grada Zagreba, a gulaš priprema 13 ekipa zagrebačkih lovačkih društava, očekuje se više od tisuću porcija

Oko 160 domaćih te desetak inozemnih izlagača očekuje posjetitelje ovaj vikend na 300  tisuća četvornih metara na zagrebačkom Bundeku, gdje se održava 57. izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, organiziran je i popratni program – razna predavanja i radionice i natjecanja, pa i gastro-sadržaj.

Svi koji dođu na Bundek danas, mogu od ekipe koja stoji iza Forest Therapy Croatia čuti o benefitima šumske terapije, a kazalište Tvornica lutaka u 11 sati organizira predstavu "Ježeva kućica" nakon koje se klinci mogu okušati u izradi cvijeta od kolaža.

Od 11 do 12.30 je i radionica izrade biljnih terapija, a oko 11.30 dijelit će se besplatno i – gulaš od divljači. Tradicionalno kuhanje lovačkog gulaša organizira Lovački savez grada Zagreba, a gulaš priprema 13 ekipa zagrebačkih lovačkih društava, očekuje se više od tisuću porcija.

U poslijepodnevnim satima, od 16 do 18.30 slijedi slikarska radionica "Glass&brush", a u 17 sati je i predstava "Profesor Baltazar – put oko svijeta" te potom i radionica izrade biljnih terapija te izrada cvijeta od kolaža.

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista.

Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima naša tvrtka – Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije