Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob generacija

Mladi se opijaju i rade nered, upadaju u vrt 
kao da je samo njihov

23.06.2014.,Zagreb - Korisnici gradskih vrtova u svetoj Klari, zale se zbog devastacije vrtova od lokalne mladezi.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
24.06.2014.
u 18:00

Korisnici gradskog vrta u Klari ogorčeni ponašanjem tinejdžera

Opušci, plastične čaše, odbačene boce vina ili prazne kutije cigareta su prizor s kojim se suočavaju korisnici Gradskog vrta Klara, prvog takvog otvorenog u sklopu projekta gradskih vrtova.

No umjesto da uživaju u skoro sazrijelim plodovima, građani koji tamo sade bore se s tinejdžerima kojima je i vrt mjesto okupljanja. Količina smeća, kažu, često završi u nečijem vrtu, a uništena je i ograda nakon što su počeli zaključavati dva ulaza na parcele.

–Nikoga ne bi smetali da nema alkohola i da se ne radi nered – slaže se većina, iako oni čija je parcela do klupica nisu htjeli odavati identitet, ne želeći ulaziti u sukobe. Znalo je biti i uriniranja po njihovim plodovima te tragova od pasa, iako je četveronožnim ljubimcima zabranjen ulaz u vrt.

Kontaktirali su, kažu, već i Gradski ured za poljoprivredu, zadužen za sve gradske vrtove, no ništa se nije pomaklo s mrtve točke.

Lokalni tinejdžeri, kažu korisnici, smatraju da je vrt njihov teren, jer su se tamo okupljali i prije nego su uređene parcele. No sada su vrtlari odlučili sakupiti potpise za peticiju kako bi uklonili klupice iz vrta.

–One se uglavnom ne koriste, a mislim da bi se tako riješio problem. Većina će sigurno potpisati peticiju – kazala je Mirjana Balen, koja sa suprugom Mladenom obrađuje zemlju. Oni i umirovljenici Mara i Gojko Karačić slažu se da bi bilo dobro da djeci grad osigura neko drugo mjesto za okupljanje i klupice izmjesti. Iz Grada, pak, kažu kako su dosad u Klari osigurali javnu rasvjetu i postavili znakove korištenja vrta samo za korisnike gradskih vrtova.

–Kontaktirana je Policijska stanica Remetinec za pojačanu ophodnju, pogotovo u večernjim satima – rekao je pročelnik Ureda za poljoprivredu Emil Tuk, te dodao da će postaviti video nadzor.

>>Evo kolika je ušteda imate li svoju parcelu u gradskom vrtu

Komentara 8

CO
coolman
09:12 25.06.2014.

Totalno promašeni naslov "Sukob Geneacija": To je sukob barbarstva, huliganstva i civiliziranog ponašanja. Na žalost tim huliganima se previše tepa na svim nivoima, zato se tako i ponašaju.

SP
Spectator
09:06 25.06.2014.

Prema VIP-ovoj reklami, mora da su ovi korisnici "čitali samo ruske klasike" ! Kako očekivati drukčije ponašanje tinejđera, kada se proklamira tzv "neshvaćanje" mladih i njihovih potreba. Stari su ionako "zahirili" i nisu za drugo, nego za vrtove !

MR
mrnmarina
12:48 26.06.2014.

Neka se vrate u svoje selendre pa neka si rade vrtove. Gradu trebaju parkovi, bazeni, klizališta, bolnice a ne vrtovi za one koji su otišli sa sela ali nije selo iz njih. Još ćemo im plaćati kamere......selo moje veliko, kajaj rade od Zagreba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije