Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HOMESICK'

Ksenija Marinković, Frano Mašković i Rok Juričić u predstavi koja ruši predrasude i pomiče granice

18.12.2021.
u 19:00

Predstava ‘Homesick’, propitkuje radikalnost slojevitosti generacijskih i kulturalnih razlika te raznorodnost komunikacijskih nemogućnosti koje se rađaju u odnosima roditelja i njihove djece, kao i pitanje destigmatizacije coming out-a i seksualnosti unutar različitih modaliteta životne dinamike.

Kazališna predstava ‘Homesick’, autorski projekt redatelja Christiana Jean-Michel Jalžečića i dramatičarke te dramaturginje Dorotee Šušak u produkciji UO Divan Teatar svoju će premijeru imati ovoga ponedjeljka u 20 sati.

Troje vrhunskih glumaca - Ksenija Marinković, Frano Mašković i Rok Juričić - antropomorfiziraju angažiranu emocionalnost traume, upisujući u istu i vlastita iskustva, svjedočanstva i podvojenost izvođačkog te osobnog identiteta. Poetska esencija predstave ‘Homesick’, angažirano propitkuje hijerarhiju socijalnog nasilja koje se kontinuirano vrši spram pojedinaca, kao i ritualno iskorištavanje obiteljskih odnosa u korist ispunjavanja nametnutih društvenih očekivanja. 

‘Homesick’ predstavlja dramski tekst Dorotee Šušak, nastao prema motivima istoimenog ciklusa fotografija mladog umjetnika Denisa Butorca, a koji se kroz ovaj autorski ciklus suočava s intimnim prostorom traume vlastitog odrastanja u Slavoniji te kroz koji fotograf proživljava tegobnost izloženosti društvenoj tradiciji, običaju i etnološkom ritualu kolinja, odnosno svinjokolje. Osim što je riječ o autorskom projektu, ‘Homesick’ predstavlja i diplomski rad kazališnog redatelja Christiana Jean-Michel Jalžečića koji se kroz isti nastavlja baviti estetikom postdramske izvedbe suočene s dokumentarnim okvirom slojevitosti socijalnog nasilja.

Predstava ‘Homesick’, propitkuje radikalnost slojevitosti generacijskih i kulturalnih razlika te raznorodnost komunikacijskih nemogućnosti koje se rađaju u odnosima roditelja i njihove djece, kao i pitanje destigmatizacije coming out-a i seksualnosti unutar različitih modaliteta životne dinamike. Naposlijetku, predstava ‘Homesick’, donosi estetiku fragmentacije i pomno osmišljene montaže čija fluidnost i dinamika nudi suvremenu, energičnu i televizičnu naraciju isprepletenu s nježnošću i fragilnošću naoko hermetičnog kazališnog iskustva. 

Premijera će se održati 20.12. u 20 sati u prostorijama partnera projekta Srpskog kulturnog društva Prosvjeta na adresi Preradovićeva 18/1.

Na istoj lokaciji odvit će se još dvije izvedbe, 21. i 22. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije