Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Knjižara uređena od recikliranih stvari, ali i otpada

–Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala pa smo i otpad pretvorili u namještaj, kaže direktorica knjižare Marina Kralj Vidačak. Uz razne priručnike i knjige sad nude i eko vrećice, nakit, igračke, svijeće...
08. listopada 2015. u 15:21 1 komentara 1152 prikaza
Planetopija knjižara
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Planetopija je u Ilici 68, nedaleko od stare lokacije na broju 72 i devet godina nakon njena otvorenja, otvorila je novu knjižaru. Ovaj put nije riječ tek o prostoru za ponudu knjiga, već o novom konceptu u skladu s poslovnom filozofijom grupe Biovega čiji je Planetopija dio.

To je sada prva svojevrsna ekološki osvještena knjižara u nas. Interijer je sastavljen od recikliranih materijala, u potpunosti prirodnih, organskih, solarnih i fair trade, dijelom i od onih nađenih u prostoru nakon prošlog najmoprimca i iz stare knjižare. Za novi koncept i dizajn većine elemenata bila je zadužena agencija Brigada koja je ideju razvijala u suradnji s Planetopijom.

–Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala koji su nam bili na raspolaganju. Nismo htjeli stvarati otpad, pretvorili smo ga u namještaj i time postigli i ideju održivosti - objasnila je direktorica Planetopije Marina Kralj Vidačak.

Osim ekoloških elemenata interijera, dio je novog koncepta i ponuda proizvoda različitih ekoloških robnih marki, vrećice za kupovinu popularnog australskog Envirosaxa kakve, doznajemo, koristi i Michelle Obama, eko veganske mirisne svijeće grčkog brenda Nimbus Candles, Manduka prostirke za jogu i drugih. Tu je i asortiman domaćih proizvođača kao što su nagrađivani brend Ekoteka, drvene i didaktičke igračke za djecu, nakit i mirisni čunjići, vertikalni vrtovi i drugi zanimljivi proizvodi.

Kupce će u novoj knjižari dočekati i proširena ponuda knjiga na engleskom i hrvatskom, od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj do klasika i birane beletristike, poezije i publicistike.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama