Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Knjižara uređena od recikliranih stvari, ali i otpada

–Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala pa smo i otpad pretvorili u namještaj, kaže direktorica knjižare Marina Kralj Vidačak. Uz razne priručnike i knjige sad nude i eko vrećice, nakit, igračke, svijeće...
08. listopada 2015. u 15:21 1 komentara 1185 prikaza
Planetopija knjižara
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Planetopija je u Ilici 68, nedaleko od stare lokacije na broju 72 i devet godina nakon njena otvorenja, otvorila je novu knjižaru. Ovaj put nije riječ tek o prostoru za ponudu knjiga, već o novom konceptu u skladu s poslovnom filozofijom grupe Biovega čiji je Planetopija dio.

To je sada prva svojevrsna ekološki osvještena knjižara u nas. Interijer je sastavljen od recikliranih materijala, u potpunosti prirodnih, organskih, solarnih i fair trade, dijelom i od onih nađenih u prostoru nakon prošlog najmoprimca i iz stare knjižare. Za novi koncept i dizajn većine elemenata bila je zadužena agencija Brigada koja je ideju razvijala u suradnji s Planetopijom.

–Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala koji su nam bili na raspolaganju. Nismo htjeli stvarati otpad, pretvorili smo ga u namještaj i time postigli i ideju održivosti - objasnila je direktorica Planetopije Marina Kralj Vidačak.

Osim ekoloških elemenata interijera, dio je novog koncepta i ponuda proizvoda različitih ekoloških robnih marki, vrećice za kupovinu popularnog australskog Envirosaxa kakve, doznajemo, koristi i Michelle Obama, eko veganske mirisne svijeće grčkog brenda Nimbus Candles, Manduka prostirke za jogu i drugih. Tu je i asortiman domaćih proizvođača kao što su nagrađivani brend Ekoteka, drvene i didaktičke igračke za djecu, nakit i mirisni čunjići, vertikalni vrtovi i drugi zanimljivi proizvodi.

Kupce će u novoj knjižari dočekati i proširena ponuda knjiga na engleskom i hrvatskom, od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj do klasika i birane beletristike, poezije i publicistike.

President Donald J. Trump  and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?