Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS predlaže

Inicijativa – prazne gradske prostore iznajmiti za kunu

poslovni prostor
Patrik Macek/PIXSELL
24.04.2012.
u 11:00

GO HNS-s grada Zagreba aktivirat će ponovo pitanje poslovnih prostora u gradu otvaranjem telefonskih linija i e-maila.

Zagrebački HNS planira pokrenuti inicijativu otvorenih dana zatvorenih gradskih poslovnih prostora peticijom, kako bi se neriješeni vlasnički odnosi u Zagrebu počeli rješavati. Otvorit će i posebnu telefonsku liniju te e-mail adresu kako bi se prijavili zainteresirani za unajmljivanje brojnih vrijednih gradskih prostora, koji zjape neiskorišteni te propadaju.

Ta inicijativa već se najavljivala prošle godine kada je predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević predložio da se svi poslovni prostori u središtu Zagreba, koji su u gradskom vlasništvu, putem natječaja daju u najam za kunu, uz obvezu unajmljivača da zaposli nove radnike u skladu s veličinom lokala.

– Treba aktivirati cijelu gradsku imovinu za razvoj Zagreba i Hrvatske. Prazni poslovni prostori ničemu ne služe osim što su trošak Gradu. Po sadašnjoj cijeni nitko ih neće unajmiti – rekao je tada Kovačević. Hoće li ponovno aktivirati ideju “lokala za kunu”, objasnit će danas na konferenciji za novinare.

Ključne riječi

Komentara 6

AL
Alfred99
21:24 24.04.2012.

Definitivno jedan od boljih projekata kojim će se zbrinuti nezaposleni a prostori koji zjape prazni biti će iskorišteni i lijepše uređeni..nažalost to je postao problem sadašnjice al napokon će i to biti riješeno.

DO
dolph
21:47 24.04.2012.

Odlična akcija i zamisao.Grad bi mogao konačno povratiti svoj nekadašnji izgled,stari,prljavi i zabačeni prostori neka se fino urede i odmah će sve živnuti.Osobno znam mnogo ovakvih mjesta i žalosno ih je gledati kako trunu,a još k tome su na grbači samom gradu.Uzmimo za primjer trešnjevku,jedan od najljepših kvartova koji je u zadnjih par godina totalno ukaljan takvim prizorima.Ovo je prilika da se nešto napravi za naš grad,da se zaposle ljudi i da svi malo pridonesemo poboljšanju života u Zagrebu!

PE
petrajanaluka
21:50 24.04.2012.

Hvale vrijedna akcija.Podržavam u svakom pogledu.Najveći uspjeh očekujem kod mladih umjetnika i inovatora to nam je mogućnost da se prezentiraju.Samo tako naprijed.Ovo je prilika da i ja dobijem svoj showroom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije