Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

I stanari Resnika dobivat će novac zbog života uz Centar za gospodarenje otpadom

Mracalinska Dubrava, odlagalište
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
05.06.2014.
u 11:33

Na Skupštini je odlučeno da naknadu za umanjenu kvalitetu života sada dobiju stanari Mičevca, Jakuševca i Hrelića. Njih ukupno 750

Stanari Mičevca i Jakuševca nakon dvije godine pauze od primanja naknada za umanjenu vrijednost nekretnina, dobit će nove naknade - one za umanjenu kakvoću življenja zbog neposredne blizine odlagališta.

Na listu isplata uvrstit će se i stanari Hrelića pa će tako iz blagajne Zagrebačkog Holdinga isplata ići na račun ukupno 750 stanara kako bi se na taj način kompenzirao smrad koji se širi s Jakuševca.

Do sada je na osnovu naknade za umanjenu vrijednost nekretnina u 13 godina isplaćeno 160 milijuna kuna. Naknadu za umanjenu kakvoću života dobit će i stanari Resnika nakon 2018. godine kada se Jakuševec zatvori, a u Resniku s radom počne Centar za gospodarenje otpadom.

>>Osim Jakuševčana, naknadu zbog života kraj smeća traže i drugi

Komentara 3

DU
Deleted user
19:08 05.06.2014.

tko je u cijeloj toj prici lud? grad koji je izdao dozvole za gradnju u tim kvartovima (ne mislim na starosjedioce koji su tu jos od prije smetlista nego na nove stanare) i djeli novce ili stanari koji su unatoc tome sto su znali da je tu metliste kupili stanove i sagradili kuce?

Avatar Duran Duran
Duran Duran
17:37 06.06.2014.

Kad Resničanima nude sofisticiran i nadasve moderan sustav gospodarenja otpadom , a ujedno im nude i odštetu za smrad i lošu kvalitetu života kao u Jakuševcu, ne mogu se otet dojmu da će im ga dobro smjestiti !

Avatar Resničan
Resničan
13:38 05.06.2014.

Resničani ne žele naknade isto kako i ne žele CGO i spalionicu u svom dvorištu. Tako da ništa od ovih priča gospodo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije