Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povišica

Gradonačelniku Draženu Barišiću plaća veća za 3500 kn

dražen barišić
Goran Jakuš/PIXSELL
24.07.2013.
u 10:15

15.400 kuna neto je plaća koju će od sada primati gradonačelnik 
Dražen Barišić

Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, nagrađen je povišicom – umjesto dojučerašnjih 11.900 kuna koliko je zarađivao u prvom mandatu, sada će neto plaća prvog čovjeka grada biti 15.400 kuna. Odluka je to prihvaćena na drugoj sjednici Gradskoga vijeća, a obrazloženje povišice kratko je i jasno: potrebno je izmijeniti odluku o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika “zbog usklađivanja s plaćama gradonačelnika drugih velikih gradova”.

Nije upitno

Povećan je na toj sjednici i koeficijent za izračun plaća njegovim zamjenicima pa će dogradonačelnici Ervin Kolarec i Stjepan Kos umjesto dosadašnjih 16.040 kuna imati bruto plaću 24.075 kuna. Odluka o povišicama uopće nije bila sporna, izglasovana je zbog HDZ-ove većine sa 18 glasova za.

Nije bio upitan ni prijedlog odluke o utvrđivanju naknade za članove Gradskog vijeća te članove stalnih i povremenih radnih tijela. Vijećnici će mjesečno primati 963 kune neto naknade, a potpredsjednici vijeća 1444 kune. Tomo Vidović kao predsjednik zarađivat će 8667 kuna bruto. Iako gradonačelnik nije želio komentirati povećanje plaća, umjesto njega tu je odluku komentirao Ante Šimunović (HDZ). 

– Moramo istaknuti da se ukupna masa plaća u gradskom proračunu nije povećala. Povećanjem koeficijenta na 8,9 neto plaća gradonačelnika Velike Gorice iznosit će 15.400 kuna, što je još uvijek manje od gradonačelničkih plaća u okruženju, a puno manje od plaća velikogoričkih saborskih zastupnika – rekao je Šimunović.

>>Dražen Barišić novi predsjednik goričkog HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije