Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervenirali vatrogasci

FOTO U bazenu ulja napuštene tvornice DIOKI, umalo se utopila lisica

Foto: Azil Dumovec
1/9
13.10.2021.
u 18:50

Nitko ne zna koliko je lija provela u ulju. Sada je u oporavilištu Zoološkog gdje joj se pruža veterinarska skrb

Neobična akcija spašavanja odvijala se danas na Žitnjaku, u dvorištu propale tvornice DIOKI. Naime, jedna je mlada, znatiželjna  lisica prišla preblizu bazenu s otpadnim uljem i upala u njega. Koliko je vremena nesretna životinja provela u bazenu, ne može se sa sigurnošću reći. 

Srećom, mudra je lija doplivala do drvene grede koja je plutala u bazenu što joj je spasilo život. Izmučenu životinjicu natopljenu uljem primijetili su šetači te su nazvali hvatače iz Dumovca. Zahvaljujući pomoći Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, lisica je spašena, a u vještoj i brzoj akciji, korištena je dizalica za visinska spašavanja uz pomoć koje su je izvukli na suho. 

"Lisica je spašena! Hvala, vatrogascima JVP Zagreb! Vozimo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada. Nadamo se da će biti dobro"; napisali su iz Azila Dumovec u svojoj Facebook objavi. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
ZaBoljeSutra
21:32 13.10.2021.

pitanje odgovornosti zbog čega ova rupa sa vjerojatno toksinima i kojekakvim tvarima opasnima po život i okolinu otvorena i nesanirana. pozdrav hrabroj ekipi iz Dumovca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije