Naslovnica Zagreb ZG Život

Ekipa, je li na Škorpikovoj prohodno? Grad: Bit će 2018.

Zbog problema s kojim se bore 10 godina pokrenuli su online peticiju
20. rujna 2017. u 09:42 7 komentara 2717 prikaza
Podvožnjak
Foto: Gajnice jučer, danas, sutra

Ekipa, je li stanje prohodno? – na društvenim je mrežama jučer mladi Zagrepčanin iz Gajnica provjeravao hoće li, kad završi s poslom, normalno, cestom, baš kao i ostatak grada, moći kući.

ZET ONLINE PETICIJA Za put od šest kilometara moramo tri puta presjedati i voziti se čak sat i pol

Sad bi stvarno bilo dosta

– Kreni odmah, nemoj čekati kraj radnog vremena, vidiš da pada kiša – posavjetovali su, kao u šali, a zapravo posve ozbiljno, susjedi iz kvarta, objašnjavajući da bi se podvožnjak na križanju Škorpikove i Aleje Bologne svaki tren mogao pretvoriti u bazen. Događa se to prilikom svake jače kiše i muku stvara stanovnicima zapadnog dijela grada već godinama. A jučer su odlučili – sad je dosta. I oni su, baš kao i njihovi kvartovski susjedi za uvođenje nove autobusne linije koja bi trebala spajati Gajnice i Jarun, pokrenuli online peticiju, i to za rješavanje problema koji nastaju kod podvožnjaka.

– Kiša je najveći problem jer se voda, čak i ako je ima vrlo malo, zadržava, a podvožnjak je i općenito vrlo loše “propustan”, odnosno u njemu se stalno stvaraju goleme gužve – objasnili su u Gajnicama razlog za pokretanje peticije koju je već prvoga dana potpisalo dvjestotinjak ljudi.

Mile Senjanović ALI IPAK UŽIVA Splićanin u Zagrebu: 'Nervira me škripa tranvaja i ljudi koji bleje u mobitele'

Pripremit će se za spajanje

Problem je to s kojim se zapad, ustvrdili su tamošnji stanovnici, više ne može boriti. Cijelo se desetljeće upozorava na podvožnjak, rekao je i bivši predsjednik četvrti Podsused-Vrapče Dubravko Peroš.

Ipak, ako je vjerovati Gradskom uredu za prostorno uređenje, već sljedeće godine podvožnjakom bi se trebalo moći bezbrižno. – Problem odvodnje ne može se riješiti bez gradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta u neposrednoj blizini. Kako je gradnja takvog kanala u Huzjanovoj ulici u programu Vodovoda i odvodnje za razdoblje 2017.-2018., poduzet će se potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija i ishodile dozvole za spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani kanal – kažu u Uredu za prostorno uređenje. 

j ZAGREB i SPLIT Velika usporedba dvaju najvećih hrvatskih gradova rijeka Sava Posljedica oborina Zbog obilne kiše rijeka Sava izlila se iz svog korita Požar autobusa ZET-a Požar u Zagrebu Izgorio autobus ZET-a, vozač pokušao ugasiti vatru: 'Svi su putnici izjurili'

 

aa
MBA titula
Ne propustite priliku za stipendiju za MBA program: Je li to formula za uspjeh?

A1 izdvaja za Vas

 • 2Xgeneral:

  ne možeš vjerovati!!! naprave podvožnjak a nakon 20 godina idu raditi odvodnju slivnih oborinskih voda. da l isu si zaboravil ipovećati plaće ovih godina???? sve razjuriti pod hitno!!

 • dopizdilomi:

  Bandićevi "stručnjaci i sposobni ljudi".

 • Avatar utunelu
  utunelu:

  pa sta bi vi glasali ste za uber lopova,pa eto vam ga on i njegovo delo