Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Čistoća šalje izjave u kuće, još ništa od novih cijena otpada

Građanima stižu stari računi i nove obavijesti
25. veljače 2020. u 18:30 1 komentara 1744 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/9

Čistoća je na kućne adrese počela slati izjave u sklopu kojih će se stanovnici moći odlučiti za volumen i količinu spremnika za miješani komunalni otpad. Poslane su korisnicima usluge koji dobivaju jedan račun na jednoj adresi u obiteljskim kućama.

Zagrebački ophodari HOLDINGOVA PODRUŽNICA Ophodari kontroliraju gdje ima smeća i kako odvajamo otpad

Izjave su inicijalno trebale biti poslane kako bi se kućanstva odlučila odgovara li im postojeća kanta s obzirom na to da će se ta stavka, među ostalim, množiti pri novim izračunima cijena prema količini otpada, no s obzirom na to da je nedavno Ustavni sud privremeno obustavio primjene dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom iz 2019. godine, odvoz će Čistoća obračunavati kao i do sada, odnosno po postojećim cijenama.

Čistoća/Ilustracija ODVOZ OTPADA Čistoća Zagrepčanima: Dogovorite se ili ćemo svima u zgradi poslati isti račun za smeće

– Korisnici usluga koji zasad ne zaprimaju izjavu o načinu korištenja javne usluge (nisu korisnici 1/1) bit će obaviješteni o odluci Ustavnog suda i naknadno će zaprimiti izjave u kojima će moći odrediti udjele u zajednicama korisnika – kažu u Čistoći.

Aktivirali su i novu stranicu www.mojotpad.cistoca.hr kojoj se pristupa upisom broja obveznika i broja objekta s računa, gdje se izjava može ispuniti i elektronički.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • Avatar Epimelijade
    Epimelijade:

    Čistoća je slaba karika u zagrebačkom holdingu. Pogledajte reciklažna dvorišta kako izgledaju, a pogledajte iste u inozemstvu. Vani su kante spremljene atu na cesti. Grad na to nije pazio a oni koji daju uporabne dozvole nisu radili svoj posao.