Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARIJABILNI DIO

Čistoća šalje izjave u kuće, još ništa od novih cijena otpada

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
25.02.2020.
u 18:30

Građanima stižu stari računi i nove obavijesti

Čistoća je na kućne adrese počela slati izjave u sklopu kojih će se stanovnici moći odlučiti za volumen i količinu spremnika za miješani komunalni otpad. Poslane su korisnicima usluge koji dobivaju jedan račun na jednoj adresi u obiteljskim kućama.

Izjave su inicijalno trebale biti poslane kako bi se kućanstva odlučila odgovara li im postojeća kanta s obzirom na to da će se ta stavka, među ostalim, množiti pri novim izračunima cijena prema količini otpada, no s obzirom na to da je nedavno Ustavni sud privremeno obustavio primjene dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom iz 2019. godine, odvoz će Čistoća obračunavati kao i do sada, odnosno po postojećim cijenama.

– Korisnici usluga koji zasad ne zaprimaju izjavu o načinu korištenja javne usluge (nisu korisnici 1/1) bit će obaviješteni o odluci Ustavnog suda i naknadno će zaprimiti izjave u kojima će moći odrediti udjele u zajednicama korisnika – kažu u Čistoći.

Aktivirali su i novu stranicu www.mojotpad.cistoca.hr kojoj se pristupa upisom broja obveznika i broja objekta s računa, gdje se izjava može ispuniti i elektronički.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:26 28.02.2020.

Čistoća je slaba karika u zagrebačkom holdingu. Pogledajte reciklažna dvorišta kako izgledaju, a pogledajte iste u inozemstvu. Vani su kante spremljene atu na cesti. Grad na to nije pazio a oni koji daju uporabne dozvole nisu radili svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije