Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
damir jašarević

Branitelj se morao iseliti iz gradskog stana koji nakon očeve smrti nije smio koristiti

jašarević deložacija
Foto: Jakov Novak
08.04.2015.
u 18:21

Damir Jašarević je nakon deložacije danas prijetio da će u gradskoj upravi biti talačka kriza. Kao 60-postotni invalid Domovinskog rada dobio je kredit za stan na drugoj adresi, a stan u Koledinečkoj koristio je nakon smrti oca koji je bio nositelj stanarskog prava

Teškim korakom, potpomognut štakom i medicinskim osobljem, vidno rastreseni Damir Jašarević, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, morao je danas napustiti stan u Koledinečkoj ulici zbog ovršnog postupka.

– Čekajte me kod gradske uprave, za pola sata će ondje biti talačka kriza – jedina je izjava koju je ljutit Jašarević dao prije nego je odvezen na pretrage u vozilu hitne pomoći. Navodno mu je tijekom ovrhe pozlilo i pao je u nesvijest.

Kako navode iz Grada, do ovrhe je došlo jer Jašarević nakon smrti oca koji je bio nositelj stanarskog prava nekretninu nije predao natrag vlasniku, odnosno Gradu Zagrebu.

Napominju kako je Jašareviću kao 60-postotnom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata dodijeljen stambeni kredit za kupnju stana u organiziranoj izgradnji na drugoj adresi te je stambeno zbrinut. Sporni stan navodno su koristila njegova punoljetna djeca bez sklapanja ugovora o najmu kao i podmirivanja režijskih troškova.

– Činjenica jest da je Grad Zagreb kao ovrhovoditelj ishodio pravomoćnu ovršnu presudu temeljem koje su tražili provedbu deložacije, međutim ta je presuda dobila svojstvo pravomoćnosti putem oglasne ploče. Mom klijentu nije dostavljena presuda niti isprava da je Grad Zagreb vlasnik predmetne nekretnine. Postupak se vodio nezakonito – izjavio je Stjepan Gomerčić, odvjetnik Damira Jašarevića.

Komentara 19

DG
dgtec
19:01 08.04.2015.

U ovome članku ne treba spominjati branitelj ili nebranitelj , radi se o tome da je koristio nešto što mu ne pripada. Ne radite od branitelja nekakve lopove , jer velika većina njih je nastavila normalan život i ne traži ništa više od onoga što imaju ostali građani. U svakom žitu ima kukolja

KL
Klarahrv
19:08 08.04.2015.

Hvala Vecernjem listu uljepsali ste mi dan ovom informacijom. Gospodin Jasarevic se predstavljao kao moralna vertikala. Bacao je drvlje i kamenje na branitelje u Savskoj 66 i na Vukovarski stozer. Vec se pricalo da je otudjio neke novce iz Udruge branitelja.

ZG
zgbuco
18:45 08.04.2015.

Da je najveći i najsvetiji branitelj, otkud mu pravo da uzurpira gradsku imovinu? I još ima drugu nekretninu. Ne kužim te likove. Predstavljaju se kao najpošteniji i najmoralniji, a onda su uprvim redovima kada se radi o kriminalu. S obzirom da je javno izrekao prijetnju i grozi se talačkom krizom, poslije hitne pod hitno i po najkraćem postupku spremiti ga iza rešetki i nek onda pjeva borbene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije