Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očitao bukvicu

Barišić vs. Vlada: Sramotno je da se moramo boriti za nešto što godinama imamo!

Dražen Barišić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
14.02.2014.
u 17:00

Zakonske promjene mijenjaju standard Velikogoričana. Sastanak zbog ukinute fizikalne terapije zakazan je u ponedjeljak. Premijer Milanović gradonačelniku Velike Gorice nije odgovorio

Ministrima zdravstva i pravosuđa – Rajku Ostojiću i Orsatu Miljeniću – te premijeru Zoranu Milanoviću gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ) očitao je bukvicu, doduše pismeno.

“Kažnjavate gradove”

Poručio im je bez zadrške:

”Svakim novim prijedlogom idete prema kažnjavanju i uništavanju uspješnih gradova.” Premijeru Milanoviću napisao ja pak: “Ne mogu se oteti dojmu da je jedino što znate prodavati hrvatsko bogatstvo”.

Naime, od sredine siječnja u V. Gorici zbog zakonskih promjena i otkazivanja ugovora ukinuta je fizikalna terapija pa je sada građani Gorice ili plaćaju ili zbog nje putuju u Zagreb, smanjen je broj timova hitne pomoći, prijeti očita propast i otpuštanje radnika VG Vodoopskrbe zbog gašenja lokalnih vodoopskrbnih sustava, ali i drastično poskupljenje vode.

Ostaju građani Velike Gorice i bez Općinskog suda jer zbog reforme pravosudnog sustava taj sud postaje ispostava Općinskom sudu Zagreb – jug. Borba za standard na koji su navikli građani šestog po veličini grada, barem zasad, nije urodila plodom – premijer Zoran Milanović Barišiću nije odgovorio, ministar Ostojić na sastanak će primiti gradonačelnika Gorice u ponedjeljak, dok je ministar Miljenić izrazio spremnost za daljnje razgovore i dolazak u Goricu, ali termin nije ponudio.

Čeka se sastanak

Sramotno je da se moramo boriti za nešto što godinama imamo – oštar je bio gradonačelnik Barišić te poručio kako je plan Vlade ukidanje života u lokalnim zajednicama.

Kako će proteći sastanak, ne želi nagađati, a neslužbeno doznajemo s Općinskog suda da će Goričani većinu predmeta moći riješiti na staroj adresi.

Komentara 7

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:35 14.02.2014.

E moj Barišiću , kako idu dani sve više i više sam ubijeđen da za koji dan više nećemo smjeti reči da smo Hrvati jer če se to smatrati nacionalizam. Toliko je svakodnevnih novosti da uistinu ne razumijem što "Naša Vlada misli i radi"???? Dali se nadaju i sami boljem sutra , dali su svjesni da nas bacaju u smeće. Nemogu se oteti dojmu mada nisam glasač HDZ-a ali mislim da nam bi bilo bolje sa HDZ-om nego sa ovom Vladom koja nezna što treba raditi. Stvarno sam već jadan od nemoći i žaljenja. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
08:53 15.02.2014.

Dražen ,ti možeš rjesiti problem, predaj se drugovima predaj im vlast i spasio si sebe a nas upropastio. Pozivi građane na neposluh

19
1995josip
10:33 15.02.2014.

Najbolji primjer poštenja ovih kukuriku sdpejaca je u SMŽ i gradu Sisku gdje istražuju DORH I USKOK . Njihova jedina županica je sada u gadnim problemima , kako dokazati porijeklo ogromne imovine za naše hrvatske prilike , a samo jeje deset godina SM ŽUPANICA ..Sve rasprodaje jeftino , a kupuje jako skupo , i porezna uprava u Sisku je podržava a javnost , DORH I USKOK kažu da tu nešto ne štima , ali ona ima kumove ministre Linića i Mrsića , premijer , oba i sadašnji i bivši predsjednik su joj jako bliski , a ona i dalje na slobodi briše tragove i svjedoke ! Jedno nagradno pitanje , da je gospođa inžinjerka prometa Merzel iz HDZa , dali bi još bila na slobodi ili bi bila u Remetincu ???????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije