Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksa Bjeliš:

'Ako se ne obnove domovi Sava i Cvjetni, inspekcija će ih zatvoriti'

bjelis
Antonio Bronić/Pixsell
30.01.2013.
u 12:46

Sveučilište je kontinuirano upozoravalo Ministarstvo obrazovanja na hitnost promjena povećanja cijena smještaja i prehrane kako bi se postupno sanirao minus SC-a, no ministarstvo je uvijek bilo nespremno za te promjene

Ako se u roku od godine ili dvije ne obnove studentski domovi "Stjepan Radić" i "Cvjetno naselje", inspekcija neće imati drugog izbora nego ih zatvoriti, istaknuo je to danas rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš.

Sveučilište, kao nositelj osnivačkih prava Studentskog centra, traži od vlade da donese odluku o sanaciji SC-a i da u dogovoru sa zagrebačkim sveučilištem imenuje tijelo nadležno za provedbu te odluke i predlaže imenovanje sanacijskog vijeća koje bi činili po jedan predstavnik resornog ministarstva, Ministarstva kulture, Ministarstva financija te dva predstavnika Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilište je kontinuirano upozoravalo Ministarstvo obrazovanja na hitnost promjena povećanja cijena smještaja i prehrane kako bi se postupno sanirao minus SC-a, međutim ministarstvo je uvijek bilo nespremno za te promjene, poručuju iz Sveučilišta i traže da se što prije osiguraju sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna kako bi se podmirile obveze prema dobavljačima, dok cjelokupni dug iznosi 121 milijun kuna.

Povećanjem cijena prehrane i smještaja uskladila bi se sadašnja priznata cijena s troškovima pružanja usluge, smatra rektorat. Sveučilište ima samo ulogu inicijatora promjena i nemaju nikakvih ovlasti te su sve odluke na resornom ministarstvu, zaključak je današnje konferencije za novinare.

>>Rastu cijene u menzama, a poskupjet će i smještaj

Komentara 4

BO
bobo
16:07 30.01.2013.

pa ovaj je s cijelom familijom pol ljeta proveo besplatno u domu na cvjetnom dok je renovirao stan, o čemu on priča. bolje neg se uhvati duhovne obnove sveučilišta i spriječi da mu profesori prodaju ispite. očito mu je draže o parama nego o ovoj drugoj temi

OS
ostapbender
15:12 30.01.2013.

molio bih gospodina Bjeliša da posjeti SD Laščina i prokomentira uvjete života studenata u tom domu.

Avatar comparator
comparator
16:31 30.01.2013.

Aleksa vrati se doma !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije