Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIŠTA MU NIJE SVETO'

Žustre reakcije iz Srbije: 'Nečuveno! Srbin ide slaviti zločin nad našim narodom'

Boris Milosevic
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
30.07.2020.
u 22:09

- Potpredsednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. avgusta na obeležavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je proterano 250.000, i ubejeno 2.000 njegovih sunarodnika?! - piše Alo

Nakon što je premijer Andrej Plenković potvrdio danas da je postignut dogovor s SDSS-om, čime je odlučeno da će potpredsjednik Vlade Boris Milošević sudjelovati na 25. obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja, a ministar branitelja Tomo Medved otići u Grubore odati počast stradalim civilima, uslijedile su uglavnom žustre reakcije iz Srbije.

Više srbijanskih medija obrušilo se na Miloševića ocijenivši njegov potez "nečuvenim".

- Dok se u Hrvatskoj, u Kninu, godišnjica te akcije proslavlja, za Srbiju ona predstavlja težak zločin etničkog čišćenja i također se obilježava komemoracijom žrtvama - navodi Kurir u tekstu pod naslovom "NEČUVENO: Srbin ide u Knin na obilježavanje Oluje slaviti zločin nad našim narodom".

Alo.rs pak u svom tekstu "NIŠTA MU NIJE SVETO Ovaj Srbin ide na proslavu Oluje?!" piše:

- Potpredsjednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. kolovoza na obilježavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tijekom koje je protjerano 250.000, i ubijeno 2.000 njegovih sunarodnjaka?! To je rezultat dogovora u Zagrebu. Dok Milošević ide u Knin, general Tomo Medved, ministar branitelja i potpredsjednik hrvatske vlade 24. kolovoza otići će u Grubore, gdje je počinjen zločin nad srpskim civilima.

S druge strane, Blic je vijest prenio dosta suzdržano. U tekstu "PRVI SRBIN NA CEREMONIJI U KNINU Plenković potvrdio da Milošević ide na obilježavanje 'Oluje'", prenose samo informaciju bez dodatnih komentara ili osvrta na taj postupak.

Ključne riječi

Komentara 73

LA
laurasarajan
23:35 30.07.2020.

Masakr nije napravljen nad srpskim stanovništvom nego nad HRVATSKIM NARODOM

DU
Deleted user
23:33 30.07.2020.

Mali se Vučko osilio.Opet bi s Dedinja krojili politiku Zagrebu,Podgorici i Sarajevu.. Svi znamo tko je bio agresor 91. i što su pobunjeni Srbi htjeli u Hrvatskoj. Kakva prava ima hrvatska manjina u Srbija danas? Mi uporno pružamo ruku pomirenja onima koji nikad nisu odustali od granice na liniji Karlovac,Ogulin,Karlobag,Virovitica.

Avatar Observer
Observer
22:40 30.07.2020.

Zanima nas komentar Vecernjeg Kurira ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije