Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Tomašević:

'Županija s gospodarstvenicima može učiniti pomake prema boljem'

alojz tomašević,luka balenović (1)
Dušan Mirković/PIXSELL
19.06.2013.
u 13:25

Neke tvrtke izuzetno puno investiraju, kao Plamen i Color, neke tvrtke se restrukturiraju, ali uglavnom stanje je stabilno, rekao je predsjednik županijskog HGK-a Luka Balenović

Želeći se bolje upoznati s gospodarskom situacijom Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević danas je u Velikoj županijskoj vijećnici održao sastanak predstavnicima Županijske gospodarske komore te direktorima i predsjednicima uprava i vlasnicima većih gospodarskih tvrtki. Sastanku su nazočili i predstavnici Županijske razvojne agencije te poduzetničkih centara iz Pakraca i Pleternice kao javnih poduzeća koji djeluju na području županije.

- Da bi naša županija napravila jedan iskorak prema budućnosti i boljitku svojih žitelja mi se moramo baviti gospodarstvom. Naši gospodarstvenici su nositelji razvoja županije i želim s njima razgovarati da vidimo na koji način možemo zajednički napraviti pomak prema boljemu. Vidimo da postoji puno prostora da se učine neki pomaci u tom smjeru. U tome će veliku ulogu imati naša razvojna agencija, ali i poduzetnički centri u Pakracu i Pleternici, posebno u privlačenju novca iz EU fondova. Županija s privrednicima je dobitna kombinacija za budućnost naše županije – istaknuo je župan Tomašević.

Luka Balenović, predsjednik HGK Požeško-slavonske županije, kazao je da se gospodarstvo županije bazira, uglavnom, na tradicionalnim tvrtkama, koje manje-više uspješno posluju.

– Razlog tomu je što su naše tvrtke uglavnom oslonjene na izvoz, a izvozna potrošnja nije toliko pala kao domaća. Neke tvrtke izuzetno puno investiraju, kao Plamen i Color, neke tvrtke se restrukturiraju, ali uglavnom stanje je stabilno - kazao je Balenović. Dodao je da gospodarstvo očekuje pomoć od županije i to prije svega kroz korištenje strukturnih fondova EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije