Naslovnica Vijesti Crna kronika

Žrtva lukave trovačice: Omamila me pa mi otela novac za režije

Fantomska Kata svoju treću žrtvu našla je preko oglasa kojima se nude stanovi. Prvo je gatala Zlati F., onda joj je u kavu ubacila sredstvo za omamljivanje te joj je u miru uzela gotovinu.
01. listopada 2010. u 11:58 14 komentara 3 prikaza
starica
Foto: Robert Anić/Pixsell

Kradljivica koja zadnjih mjeseci “operira” po Zagrebu potkradajući umirovljenice tako da im stavi omamljujuće sredstvo dok zajedno ispijaju kavu, zadnju je žrtvu prevarila i gatanjem.

Treća je žrtva bešćutne kradljivice u posljednja dva mjeseca Zlata F. (77) iz Dubrave. Kaže da se ne sjeća koliko je vremena bila u nesvijesti nakon što je zaspala prošlog petka za vrijeme posjeta nepoznate žene koja joj se predstavila kao Katica i ukrala joj mirovinu i carsko meso.

>>Lukava kradljivica omamljuje starice pa im otima ušteđevinu

Tekstovi iz Biblije

– Gatala je iz kave, a govorila mi je i da Bibliju moram čitati, da će mi od toga biti bolje – objašnjavala je potreseno Zlata F. koja živi sama u obiteljskoj kući. Njezina nećakinja je, prema želji Zlate F., stavila oglas na internet da prodaje kuću na koji se kradljivica javila pretvarajući se da je zainteresirana. Nećakinja i fantomska Katica dogovorile su se da će Katica pogledati kuću, što je nećakinja najavila umirovljenici.

– Sve se dogodilo na brzinu, u petnaest minuta. “Ja sam Katica”, rekla mi je kada je došla. Pravila se da je zainteresirana za kupnju. Sjele smo, skuhala sam kavu i krenule smo je piti. Zatim mi je počela gatati iz kave.

Pokazala mi je šalicu i rekla da vidi slovo K pa me upitala vidim li i ja isto. Objasnila mi je da je slovo K znači Kuća i da je to znak da ću ju uskoro prodati. Rekla je i da vidi broj 3, što je trebalo značiti da će se to dogoditi za tri tjedna.

Zamolila me da stavim i mlijeka u kavu, što mi je bilo čudno, jer se ne može gatati iz kave s mlijekom – uzrujano je objašnjavala Zlata F. Dok je umirovljenica otišla u kuhinju po mlijeko, kradljivica je iskoristila priliku te joj je u kavu stavila sredstvo za omamljivanje.

– Osim što mi je gatala, dala mi je i nekakve papire i objasnila mi da je to tekst iz Biblije, da će mi pomoći ako to pročitam. Pročitala sam tri rečenice, dalje nisam htjela. Tijekom razgovora zazvonio joj je mobitel. Pravila se da razgovara s mužem i govorila mu je da želi kupiti kuću. A zatim je krenula oprati šalice. Učinila je to vrlo temeljito – objašnjava kradljivičine metode njezina žrtva koja je za vrijeme posjeta nepoznate žene odjednom zaspala.

Isti opisi prevarantice


– Kada sam se probudila, krenula sam je tražiti. “Katica, gdje ste?”, zazivala sam je, ali nje nigdje nije bilo. Ušla sam u sve prostorije u kući.

Tada sam ugledala otvoreni novčanik na stolu, a iz njega je nestao novac od mirovine. Pogledala sam i u hladnjak iz kojeg mi je nestalo i carsko meso.

Sada sam sva izvan sebe. Ostala sam bez novca za kruh, mlijeko i režije. Radni vijek provela sam u Njemačkoj, u Frankfurtu, u bolničkoj praonici rublja. Radila sam cijeli život, a sada me kradu – požalila se Zlata F., koju je, kaže, ovaj događaj jako potresao.

Objasnila je da je krađu išla prijaviti kada ju je nećak upozorio na napise u novinama kako su već dvije žene pokradene na gotovo jednak način.

– I ova moja kradljivica imala je oko pedeset godina i ofarbanu smeđu kosu. Bila je obučena u crne hlače, plavu jaknu i bordo bluzicu. Nisam primijetila da ima jak naglasak – opisala je kradljivicu žrtva.

U druge dvije krađe žrtve su također opisale da ih je prevarila i okrala žena smeđe kose u pedesetima. Došla je zbog oglasa za podstanara te su obje žrtve, nakon što su s kradljivicom popile kavu, izgubile svijest i bile pokradene.

Za žrtve vreba starije žene Kradljivica

Za žrtve vreba starije žene

Kradljivica koja zadnjih mjeseci “operira” po Zagrebu potkradajući umirovljenice tako da im stavi omamljujuće sredstvo dok zajedno ispijaju kavu, zadnju je žrtvu prevarila i gatanjem.

Treća je žrtva bešćutne kradljivice u posljednja dva mjeseca Zlata F. (77) iz Dubrave. Kaže da se ne sjeća koliko je vremena bila u nesvijesti nakon što je zaspala prošlog petka za vrijeme posjeta nepoznate žene koja joj se predstavila kao Katica i ukrala joj mirovinu i carsko meso.

Odabrane mete bile su žene starije životne dobi koje su stavile oglas ili za iznajmljivanje sobe ili za prodaju kuće. Slabovidnu Z. J. (80), koja ima problema i sa sluhom, kradljivica je posjetila 26. rujna zbog oglasa stana na Trešnjevci. Ispričala je da joj je pozlilo dok su pile kavu, a kada je došla k svijesti, shvatila je da je okradena. Druga žrtva je R. R. (77) iz Dalmatinske ulice u središtu grada, koju je kradljivica posjetila 10. kolovoza te joj ukrala više od tisuću kuna.

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Zagrebacki frenter
  Zagrebacki frenter:

  @tragac: nabijem te na pimpek... ak ti se ne svidjaju moji komentari, ti imas pravo da ih ne citas... nitko te ne tjera da ih citas, kaj ne? Zato, skidam te sa pimpeka! A znas li ti uopste kaj je ... prikaži još! \"pimpek\"? To se kod tebe u Muslimaniji zove drugacije...

 • Mladen Miletić:

  Jadna žena kako je prisiljena da se snalazi da bi skupila po koju kunu da prehrani svoju familiju a možda i nejaku djecu male Hrvate , pa i pod rizik da se je uhvati i da ide u zatvor kao i Glavaš !

 • Mladen Miletić:

  Kosovo_je_srce_ AIbanije imamo Hrvatsku i tvoje rođake u njoj !