Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarantica

Lukava kradljivica omamljuje starice pa im otima ušteđevinu

otrov
Arhiva VL
29.09.2010.
u 20:00

Obrazac je u oba slučaja isti, a i opisi kradljivice poklapaju se do detalja. Svaka je žrtva “spavala" po nekoliko sati.

Policija posljednjih dana traži žensku kradljivicu koja “operira” javljajući se na oglas za podstanara, a tijekom razgovora s odabranom žrtvom stavi joj omamljujuće sredstvo u kavu koju zajedno ispijaju u žrtvinu stanu. Kradljivica zatim iskoristi žrtvinu nesvijest, ukrade joj novac te nesmetano pobjegne.

Za sada su zabilježena dva takva slučaja, a u oba su odabrane mete bile žene starije životne dobi koje su u novine stavile oglas za iznajmljivanje sobe.

Žrtva je posljednje krađe slabovidna Z. J. (80), koja ima problema i sa sluhom. U utorak joj je zbog oglasa u stan u Valjavačkoj ulici na Trešnjevci između 12.40 i 17.40 došla žena od 50-ak godina, visoka 170 centimetara, srednje građe, tamnosmeđe, poluduge kose, u tamnoj jakni i hlačama te svjetlijoj majici. Ispričala je da joj je pozlilo dok su pile kavu. Kada je došla svijesti, shvatila je da joj nedostaje novčanik s više stotina kuna.

Druga žrtva je R. R. (77) iz Dalmatinske ulice u središtu grada, koju je kradljivica posjetila 10. kolovoza te joj ukrala više od tisuću kuna.

Komentara 2

MS
My Soul
20:12 29.09.2010.

ma da, gledaj sad ovo. ja otvorim novčanik i u njemu samo kartice (minusi na računu), nikakve kune, a dođu kod navodno siromašnih penzića pa stotine kuna. ma odakle, kad penzići kopaju po kantama za smeće??? odakle, pitam ja vas??? zar onih 0,50 kn što su iskopali iz smećaaaaa ma dajte, ljudi. svaki put kad lopov operira ispadne da je iz torbice uzeo novčanik s najmanje 1000 kn, a ja toliko vidim na okupu samo kad moram skupit djetetu za školarinu!!! gospoda novinari bi se mogli pozabaviti i ovim pitanjem, kad već toliko laprdaju o kantama za smeće!!!

SD
satan da shumsky
22:56 29.09.2010.

ma nemaju babe ništa samo su radi sramote rekle da je nešto bilo u novčaniku..toliko su stare da se više ni ne sjećaju kad je bilo nešto love unutra..čudim se kao nisu rekle da im fali 20ak miliona dinara il tako nešto..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije