Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NEODLASKU U BIH

Milanović se osvrnuo na reakciju Plenkovića: 'Kao da se najeo fermentiranih marelica, nisam shvatio što je htio poručiti'

Delnice: Zoran Milanović dao je izjavu nakon 30. obljetnice osnutka 138 brigade HV "Goranski risovi"
Goran Kovacic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.12.2021.
u 15:08

Milanović će položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata u kapelici sv. Jurja

Uoči 29. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade "Puma“ i dana 2. oklopno mehanizirane bojne "Pume“, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović posjetio je Vojarnu 7. gardijske brigade "Pume“.

Po završetku službenog programa obratio se okupljenim novinarima i komentirao aktualne političke događaje. 

Na poziv premijera Andreja Plenkovića da pošalje promatrače prilikom prebrojavanja referendumskih glasova koje je prikupio Most rekao je da to neće učiniti te da je samo upozorio da tko krade, taj i laže, a za sebe kaže da je tvrdi kohabitator. 

Komentirao je i današnju nepravomoćnu presudu Nadanu Vidoševiću, rekavši da je to dugo trajalo: - To je opet HDZ-ovac. 

Istaknuo da je neodgovorno govoriti samo o benefitima uvođenja eura.

- Otvoreno sam govorio da će euro hrvatskoj strukturi gospodarstva pogodovati, Srbiji ne bi. Srbija je zatvoreno gospodarstvo, zato su imali pad od jedan posto, a mi od osam posto. Ja nisam božansko biće da donosim samo vesele vijesti. 

Ustvrdio je da nije antivakser, ali je antimakser. Kao primjer naveo je to što "mjere ne trebaju u birtiji, ali kada ulaziš u poreznu upravu onda treba COVID potvrda". 

Komentirao je i odluku Ustavnog suda o COVID potvrdama u zdravstvu. 

- Ustavni sud je podržao. Djed Mraz postoji. Naravno da je podržao. To se rješava preko telefona - kazao je i dodao: - Upozoravam da ih ne ukradu referendum. 

Kao problem s referendumskih pitanjima koji imaju zakonodavnu intervenciju izdvojio je njihovo trajanje.

- Dokad to vrijedi, Ustav je tu nejasan. Ja sam je pisao, pisana je s namjerom da traje zauvijek, ali kako može referendum zauvijek oduzeti pravo Hrvatskom saboru da mijenja zakone, to je besmisleno, Hrvatski sabor može promijeniti Ustav. Kada bi se reklo da se Ustav mijenja, Sabor se može okupiti i u proceduri za izmjene Ustava donijeti nešto treće. Referendumsko pitanje o izmjeni Ustava je nedodirljivo, rekao je. 

Pogledajte što je Ustavni sud rekao o COVID potvrdama u zdravstvu

Predsjednik se osvrnuo i na reakciju premijera Plenkovića na njegov neodlazak u BiH.

- Kao da se najeo marelica fermentiranih. Ja nisam shvatio što je htio poručiti. On kaže da nema podatke o sigurnosnoj ugrozi....pa daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je služba BiH u pravu? Mene to osobno ne vrijeđa. On nije dobio podatke o tome? Mogu mu im ja poslati - ponudio je Milanović.

Odbacio je navode da se rugao nakon prošlogodišnjeg napada na Banske dvore. 

- Hrvatski zec je bio doma, a moja supruga je tamo trebala proći minutu ranije u autu kao štićena osoba. Došao je jedan sluđen čovjek i napravio tamo dar-mar. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Onda je Plenković sluđeno otišao u Bruxellesu. Smjernice SOA-e o radikalizaciji ništa ne govore.  Nakon sveg toga mahnitanja, izvješća SOA to ne govori. SOA je profesionalna organizacija. Nastala je tako u moje doba. Njima se ne može manipulirati, nisu oni Ustavni sud - naveo je. 

Makar su ga novinari pitali, Milanović nije želio reći od koga su došla upozorenja zbog kojih na kraju je otkazao put u BiH. 

-  Ja nisam nikad bio četnički huškač kao Aleksandar Vučić i nisam vrijeđao bošnjački narod. Vučić i ja smo nebo i podzemlje. Za to ne odgovaram ja nego unitaristički huškači s Baščaršije koji žele politički umlatiti Hrvate , ukrasti im Dom naroda, to gledamo godinama, kazao je.

Milanović se potom počeo s kritikama hrvatske veleposlanice u Bruxellesu. 

- Ja konstatiram da šefica hrvatske diplomacije u Bruxellesu ne radi za Hrvatsku. Prije par godina ona dolazi na čelo hrvatske misije po Plenkovićevom diktatu. Na čelu misije treba biti vojnik da nema podvojenu vjernost. Inače, nju plaća Europska komisija, ne Hrvatska. Hrvatska je ne treba i ne može je platiti. Hrvatski veleposlanik u Bruxellesu treba biti bullfighter - smatra Milanović. 

- Ja se ne uspoređujem s Plenkovićem, on je u tom smislu nitko i ništa. On je te ljude prodao za sitan kusur. Ja ne idem po glasove, tko kaže da ću se ikad više kandidirati? - zapitao se Milanović. On je i u jednom trenutku kazao nakon što mu je postavljeno pitanje "vi gnjavatori s N1". 

VIDEO Hit izjave predsjednika Milanovića: "Macron je garant došao s termosicom kod mene... ", "Ja ne mogu ići kao Česi na luftmadracu, kao prije 30 godina!"

 

Komentara 87

DO
Domi
18:16 22.12.2021.

Do kada će ovo ruglo od Predsjednika uznemiravati javnost?

SE
serafin002
15:41 22.12.2021.

Ipak bolje marelice nego govna koja jede slučajni. Vidi se rakcija na probavi

KI
kizz111
17:05 22.12.2021.

manje bijelog pa ćeš shvatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije